Gruodžio mėnesį Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) vykdė veiklas, kurios būrė Raseinių miesto ir rajono jaunimą bendram tikslui – saugiai ir prasmingai praleisti laisvą laiką, kurio metu būtų tobulinamos asmeninės, komunikavimo, pažintinės, socialinės, kūrybiškumo kompetencijos.

   Gruodžio 1 d. 6 jaunimo savanoriai renginyje „Raseinių  jaunimo apdovanojimai 2023“  buvo apdovanoti už ilgalaikę savanorystę Raseinių jaunimo centre. Renginį vainikavo jaunuolių mėgstamos grupės „JAUTI“ vokalisto Džiugo koncertas. Tą patį vakarą jaunimo centro darbuotojos prisijungė prie Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos bendruomenės suorganizuoto renginio "Naktis mokykloje". Kartu su jaunimu darbuotojos gamino dekoratyvinius muiliukus ir prikėlė senus daiktus/rūbus naujam gyvenimui.

   Gruodžio 5, 6, 7 dienomis jaunimo centre svečiavosi Raseinių Šaltinio progimnazijos 8-okai, kuriems buvo pristatytas jaunimo centras, vykdomos veiklos, galimybės, savanorystė. Per veiklas, kurias parengė darbuotojai,  mokiniai turėjo galimybę labiau pažinti centro darbuotojus ir  centro aplinką. Jaunuoliai sužinojo apie vietą Raseiniuose, kurioje gali leisti laisvą laiką saugiai ir prasmingai.

   Gruodžio 7 dieną jaunimo centre vyko stalo teniso turnyras. Visi dalyviai buvo pasveikinti už dalyvavimą turnyre padėkomis, o geriausiai pasirodę jaunuoliai – Renaldas, Titas, Emilijus – pasipuošė nugalėtojų medaliais. Šią veiklą inicijavo jaunimo centro lankytojas Titas.

   Gruodžio 8 d. jaunimo centro darbuotojai dalyvavo Raseinių r. savivaldybėje, kurioje vyko išplėstinis posėdis dėl psichoaktyvių medžiagų vartojimo prevencijos ir kontrolės klausimų. Posėdžio metu aptartos prevencinės psichoaktyvių medžiagų galimybės Raseiniuose. Tą pačią dieną jaunimo centro darbuotojai ir savanoriai prisidėjo prie Raseinių rajono pilietinių ir socialinių iniciatyvų ,,Judam su Šaltiniu'' projekto įgyvendinimo – organizuojant veiklas mokykloje. Renatas su savanoriu Airidu vedė aktyvų užsiėmimą - muilo burbulų pūtimas. Audra su savanoriais Domantu ir Agne piešė hena tatuiruotes. Milda ir Gintarė kartu su jaunuoliais gamino dekoratyvinius muiliukus ir šventiškai dekoravo įpakavimui skirtus maišelius.

   Gruodžio 13 dieną 16 jaunuolių vyko į Kaune esančias pramogas – pabėgimo kambarį ir boulingo erdvę. Pabėgimo kambaryje jaunuoliai susiskirstę į komandas buvo nukreipti į 3 skirtingus kambarius, kuriuose turėjo 60 minučių išsilaisvinimui. Komandinis darbas, kritinis ir loginis mąstymas – svarbiausi dalykai, kurie lėmė sėkmingą darbą. Visos komandos pasižymėjo minėtomis savybėmis, tad iš galvosūkiais apipintų kambarių visi ištrūko per tam skirtą laiką ir greičiau. Boulinge jaunuoliai  bežaisdami dalinosi pabėgimo kambarių įspūdžiais, išbandė savo taiklumą ir aktyviai leido laisvą laiką.

   Gruodžio 28 dieną jaunimo centre vyko metų renginys – „AJC nominacijos“. 13 jaunuolių buvo pastebėti ir įvertinti Raseinių AJC lankytojų skirtingose nominacijose: „Metų pora“, „Metų energija“, „Metų stilingiausias“, „Metų šoferis“, „Metų judesys“, „Metų pažadukas“, „Metų viršininkas“, „Metų atsidavimas“, „Metų DJ“, „Metų įvykis“, „Metų frazė“. Jaunuoliai žengė raudonu kilimu atsiimti apdovanojimų ir  buvo kviečiami ant „pasikalbėjimų sofutės“.

   Jaunimo centre vyko užsiėmimai grožio kambarėlyje, kuriame merginos lavino savo rankas ir modeliavo šukuosenas, lakavo nagus. Virtuvėje jaunuoliai savarankiškai vedė kulinarinius užsiėmimus. Savanoriai aktyviai jungėsi į visas veiklas, dalinosi mintimis apie galimas veiklas ir vykdė jau esamas. Biliardas, stalo tenisas, kompiuteriniai žaidimai – veiklos, kurios vyksta kiekvieną dieną ir buria jaunimą praleisti laiką kartu. Jaunimas į centrą atvyksta, nes čia visi keturi darbuotojai teikia emocinę paramą, informaciją rūpimais klausimais, padeda susidėlioti mintis ir spręsti asmenines problemas.

   Mobilus darbas gruodį buvo tęsiamas Girkalnyje, Nemakščuose, Žaiginyje ir Betygaloje. Žaiginyje jaunuoliai gamino kalėdines dovanėles – dekoratyvius muiliukus. Ši edukacija lavino jaunuolių vaizduotę ir saviraišką. Girkalniškiai rinkosi gaminti sveikuolišką desertą „Rafaelo“, kurį pagamino iš sveikų, sveikatai palankių produktų. Ragaudami savo gaminį, jaunimas kalbėjo ir dalinosi nuomone apie sveiką mitybą, pasakojo, ką jie patys daro, kad būtų sveiki ir stiprūs. Individualūs ir grupiniai pokalbiai, stalo žaidimai, tinklinis, krepšinis ir kiti sportiniai užsiėmimai – neatsiejamos mobilaus darbo su jaunimu veiklos, kurios vyksta visose mobilaus darbo vietovėse.

   Raseinių AJC – jaunimui skirta laisvalaikio erdvė, kurioje galima rasti draugų, prisijungti prie įvairių veiklų, savanoriauti, tobulėti, gauti emocinę paramą.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Gintarė Šeršniovaitė.

Raseinių AJC veiklos finansuojamos Raseinių rajono savivaldybės mobiliojo darbo su jaunimu 2023 m. projekto „Be atstumo“, Jaunimo reikalų agentūros prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2023 m. projektų „Raseinių jaunimas gali“ ir  „Veikime kartu“ lėšomis.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų lapkričio mėnesio apžvalga 2023-12-18 / AJC veiklos Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų lapkričio mėnesio apžvalga

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) lapkritį, kaip ir kiekvieną mėnesį, ypatingą dėmesį skyrė veikloms, kurios būtų aktualios jaunimui ir atlieptų jų poreikius. Lapkritį buvo suorganizuotos kūrybinės, sportinės, edukacinės veiklos, darbuotojai kėlė kvalifikaciją, vyko mobilus darbas kaimiškose vietovėse. 

Plačiau
Vasaros palydos jaunimo centre 2023-09-18 / AJC veiklos Vasaros palydos jaunimo centre

Paskutinė vasaros diena – diena, kurios eigoje į vasaros prisiminimų skrynią sudedame paskutinius nuotykius ir šilčiausias emocijas bei išgyventus jausmus. Šią dieną dauguma žmonių išgyvena nostalgiją, o širdį pradeda kutenti ilgesys. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) bendruomenė nelinkusi gyventi melancholiškomis nuotaikomis, tad rugpjūčio 31 dieną surengė smagias vasaros palydėtuves su šiltu saulės spinduliu, laužo dūmo kvapu ir  šypsenomis veiduose, o miestiečiams dovanojo tvarios mados parodą.

Plačiau