Rugsėjo mėnesį Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) bendruomenė suorganizavo veiklas, kurios patobulino jaunų žmonių socialines, pažintines, asmenines, iniciatyvumo, kūrybiškumo, bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas.

   Rugsėjo 6 dieną jaunimo centro lankytojai vyko į Smalininkų kartodromą, kuriame išbandė kartingų sportą. Šią populiarią autosporto mėgėjų pramogą išbandė 16 jaunuolių. Kai kuriems jaunuoliams tai buvo pirmas kartas vairuojant kartingą, o kiti patobulino jau turimus vairavimo įgūdžius.

   Rugsėjo 16 dieną  Raseiniuose vyko tradicinė miesto šventė „Rudens bendrystės sodas 2023“. Šioje bendrystės šventėje dalyvavo ir jaunimo centro bendruomenė. Jaunuoliai dalyvavo bendroje eisenoje ir iškilmingai atstovavo jaunimo centą nešdami savo bendruomenės vėliavą. Savanoriai pristatė raseiniškiams Raseinių AJC veiklas, kvietė atvykti į jaunimo centrą, vaišino savo pagamintais vafliais, norinčius kvietė išbandyti laikinas tatuiruotes, kurias piešė jaunieji raseiniškiai.

   Jaunimo centro darbuotojai nuolatos kelia savo kaip specialistų kvalifikaciją. Rugsėjo mėnesį jaunimo darbuotojai dalyvavo mokymuose  „Efektyvi pagalba šiandienos krizių kontekste: traumines patirtis pripažįstantis požiūris“ ir individualaus darbo su jaunu žmogumi mokymuose „Nuo pokalbio link konsultacijos“. Šie mokymai padėjo darbuotojams įgyti naujų žinių, kurias reikalinga nuolatos gilinti dirbant su jaunimu, siekiant kokybiško darbo.

   Rugsėjo 22 dieną į Raseinius rinkosi atvirų jaunimo centrų ir erdvių darbuotojai tam, kad sudalyvautų pirmajame Lietuvoje jaunimo darbuotojų biliardo turnyre. Šis renginys subūrė 17 darbuotojų, dirbančių su jaunimu, kurie praleido smagų laiką kartu, dalinosi patirtimi, mezgė naujas pažintis. Jaunimo darbuotojai atvyko iš Kauno, Tauragės, Jurbarko, Šeduvos, Radviliškio, Skaudvilės jaunimo centrų ir erdvių.

   Rugsėjo 25 d. Raseinių AJC darbuotojai lankėsi Betygalos Maironio pagrindinėje mokykloje ir pristatė jaunimo centro veiklas bei mobilaus darbo kryptį Betygaloje. Užmegztos naujos pažintys su jaunaisiais betygališkiais, kurios bus plėtojamos mobilaus darbo metu kiekvieną trečiadienį.

   Rugsėjo mėnesį jaunimo centre vyko dveji kulinariniai užsiėmimai. Šių užsiėmimų rezultatas – varškės skonio pyragas, vafliai ir spagečiai. Maisto gamyba kartu – padeda jaunuoliams susipažinti, santykiai tampa glaudesni ir artimesni. Žinoma, kulinarinės veiklos jaunimo centre, ugdo socialinius įgūdžius, kurių ugdymas itin svarbus jauname amžiuje.

   Raseinių AJC įrengta atskira erdvė, kurioje merginoms suteiktos manikiūrui ir plaukų formavimui reikalingos priemonės. Merginos kasdien naudojasi šia erdve ir lakuojasi nagus, formuoja šukuosenas. Šioje jaunimo centro erdvėje merginos ne tik gražinasi,  bet kartu ir tobulina profesinius įgūdžius, kurie bus reikalingi būsimoms grožio pasaulio meistrėms. Grožio kambarėlyje užgimsta įvairios diskusijos ir pokalbiai. Centre taip pat yra traukos objektų, prie kurių užsimezga naujos draugystės, tai – biliardo ir teniso stalai, kompiuterinių žaidimų erdvė. Čia nuolatos vyksta veiksmas, kuris suburia šių užsiėmimų mėgėjus.

   Mobilus darbas su jaunimu –  darbas su jaunimu nuvykus į gyvenamąją teritoriją, kurioje nėra darbo su jaunimu infrastruktūros, atsižvelgiant į šioje teritorijoje gyvenančių jaunų žmonių individualius poreikius. Raseinių AJC šią veiklą vykdo keturiose rajono kaimiškose vietovėse: Betygaloje, Žaiginyje, Nemakščiuose ir Girkalnyje. Rugsėjo mėnesį šiose vietovėse jaunuoliai žaidė sportinius žaidimus, rengė stalo žaidimų vakarus, rinkosi pasidalinti savo džiaugsmais ir problemomis su jaunimo darbuotojais.

   Raseinių AJC dirba kiekvieną darbo dieną ir laukia visų 14-29 metų jaunuolių, kurie nori praleisti laiką saugiai ir turiningai. Jaunimo centre dirba žmonės, kurie visada pasiruošę suteikti emocinę paramą ir kuria aplinką, kurioje visi jaustųsi viena didelė šeima.

Raseinių AJC veiklos finansuojamos Raseinių rajono savivaldybės mobiliojo darbo su jaunimu 2023 m. projekto „Be atstumo“, Jaunimo reikalų agentūros prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos 2023 m. projektų „Raseinių jaunimas gali“ ir  „Veikime kartu“ lėšomis. 

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos atviro jaunimo centro metodininkė Gintarė Šeršniovaitė 

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Vasaros palydos jaunimo centre 2023-09-18 / AJC veiklos Vasaros palydos jaunimo centre

Paskutinė vasaros diena – diena, kurios eigoje į vasaros prisiminimų skrynią sudedame paskutinius nuotykius ir šilčiausias emocijas bei išgyventus jausmus. Šią dieną dauguma žmonių išgyvena nostalgiją, o širdį pradeda kutenti ilgesys. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) bendruomenė nelinkusi gyventi melancholiškomis nuotaikomis, tad rugpjūčio 31 dieną surengė smagias vasaros palydėtuves su šiltu saulės spinduliu, laužo dūmo kvapu ir  šypsenomis veiduose, o miestiečiams dovanojo tvarios mados parodą.

Plačiau
Vyko Raseinių AJC lankytojų lenktynės 2023-09-11 / AJC veiklos Vyko Raseinių AJC lankytojų lenktynės

Rugsėjo 6 dienos popietę Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro lankytojai vyko į Jurbarko rajone esantį Smalininkų kartodromą, kuriame vyko draugiškos, smagios ir azartiškos Raseinių AJC lankytojų lenktynės. Kai kurie jaunuoliai pirmą kartą sėdo į kartingą ir išbandė jo bei savo galimybes, kiti patobulino jau turėtus vairavimo trasoje įgūdžius. Raseiniškiai jautėsi lyg tikri lenktyninkai ir parodė puikius rezultatus, o svarbiausia – puikiai praleido laiką ir išbandė vieną iš populiariausių autosporto gerbėjų pramogų!

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gegužės mėnesio apžvalga 2023-08-22 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gegužės mėnesio apžvalga

Gegužės 5-6 dienomis Raseinių jaunuoliai ir darbuotojai vyko į vasaros stovyklos „Judinam vasarą 5“ vadovų mokymus, kuriuose būsimi vasaros stovyklos jaunuolių grupių vadovai planavo stovyklos veiklas, dėliojo programą, dalyvavo komandos formavimo veiklose. Jaunuoliai susibūrę iš skirtingų rajonų stiprino tarpusavio santykius, lyderystės ir komunikacijos įgūdžius.

Plačiau