Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) birželio mėnesį Raseinių miesto ir rajono jaunimą kvietė į veiklas, kurios patobulino jų socialines, pažintines, komunikacines, kūrybingumo kompetencijas ir suteikė galimybę savo laisvą laiką praleisti saugiai ir turiningai.

   Birželio 10 dieną Raseinių AJC bendruomenė  kartu su organizacijomis, kurios dirba su jaunimu bei kitais partneriais suorganizavo žygį, skirtą paminėti 770-ąjį Raseinių, Ariogalos ir Betygalos gimtadienį. 64 jaunuoliai startavo iš keturių vietų: Raseinių, Ariogalos, Betygalos ir Steponkaimio. Visus žygio dalyvius jungė bendras tikslas – pasiekti finišą, kuris buvo Dvarviečių stovyklavietė. Kad žygis neprailgtų, jaunuoliams iš anksto buvo paruoštos įvairios užduotys: perbristi Dubysą, sudėlioti 770-ojo gimtadienio skaičius iš lauko gėlių, sukurti eilėraštį, atsakyti į klausimus apie Lietuvą ir Raseinių kraštą. Kad gimtadienis būtų įsimintinas – švęsta buvo ilgai. Po žygio jaunuoliai įkūrė palapinių miestelį, reflektavo ir dalinosi įspūdžiais, surengė tinklinio turnyrą, o fotografas Audrius Norkus įamžino šią šventę iš „paukščio skrydžio“. Vakarui įsibėgėjus jaunuoliai žiūrėjo filmą po atviru dangumi, šoko ir šildėsi prie laužo, kuris ne tik šildė kūnus, bet ir emociškai sujungė žygio dalyvius iš skirtingų jaunimo organizacijų. Savo gimto krašto gimtadienį jaunuoliai šventė turiningai, aktyviai ir saugiai.

   Birželio 13 dieną jaunimo centre lankėsi Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos mokiniai, kurie dalyvavo AJC organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse, skatinančiose kurti tvarią madą ir mažinti vartojiškumą. Šių kūrybinių dirbtuvių metu jaunimo centro darbuotojos jaunuoliams pristatė globalias problemas, jų žalą dabarties ir ateities kartoms. Mokiniai bendrai nutarė, kad viskas prasideda nuo kiekvieno iš mūsų, tad lydimi šios minties jaunuoliai kūrybinėse dirbtuvėse dekoravo savo senus, nenešiojamus ar pabodusius rūbus/daiktus.  Edukacijos metu jaunuoliai atrado naujas galimybes, kaip kūrybiškai atnaujinti savo daiktus ir prisidėti prie tvaresnio pasaulio kūrimo.

   Birželio 16 dieną, Radviliškyje, vyko jungtinės vasaros stovyklos vadovų susitikimas. Jaunimas toliau planavo 5 dienų jungtinę vasaros stovyklą. Laikas praleistas produktyviai ir kokybiškai, o jaunuoliai, dalyvavę šiuose susitikimuose, patobulino organizacinius gebėjimus, mokėsi išsakyti savo pasiūlymus, diskutuoti ir priimti bendrus sprendimus.

   Birželio 19-20 dienomis, Kelmės r. sodyboje „Dubysa veža“, įvyko Raseinių rajono jaunimo stovykla, kurioje dalyvavo 60 jaunuolių. Stovyklautojai plaukė baidarėmis Dubysos upe, dalyvavo linksmosiose estafetėse, diskotekoje, suorganizavo tinklinio varžybas, mėgavosi pirties ir vandens malonumais. Meninius sugebėjimus stovyklos dalyviai parodė kūrybinių užsiėmimų metu. Stovyklautojai susiskirstę į komandas ruošė vakaro pasirodymus pagal gautas temas. Ši kūrybinė užduotis atskleidė jaunuolių kūrybinę išmonę, leido visiems prisidėti prie komandos bendro tikslo – pasirodymo – bei kiekvienam jaustis svarbia komandos dalimi.  Maistas gamintas ant laužo, geras oras, turininga stovyklos programa ir bendraamžių kompanija – tokia buvo šių metų dviejų dienų vasaros stovykla.

   Mobilaus darbo vietovėse nuolatos vyksta darbas, skatinantis aktyvų jaunimo įsitraukimą į veiklas, bendruomeniškumą, lavinant jauno žmogaus asmeninius ir socialinius įgūdžius. Birželio 9 d. Girkalnio jaunimas atidarė vasaros sezoną suorganizavę iškylą, kurios metu po atviru dangumi kepė dešreles, žaidė tinklinį ir poilsiavo prie vandens telkinio. 29 d. girkalniškiai tarpusavyje surengė krepšinio varžybas, o  merginos  pagamino gardžius sumuštinius. 30 d. Nemakščių bendruomenės jaunimas inicijavo cinamoninių bandelių kepimą. Šių kulinarinių užsiėmimų metu vyko pokalbiai, stiprėjo darbuotojų ir jaunuolių ryšys, jaunuoliai ugdė socialinius įgūdžius. Betygalos ir Žaiginio jaunimas aktyviai leido laiką žaisdami tinklinį, krepšinį, stalo tenisą. Mobilaus darbo vietovėse nuolatos vyksta individualūs ir grupiniai pokalbiai, kurie jaunam žmogui yra itin svarbūs. Pokalbių/konsultacijų metu jaunuoliai gauna emocinę paramą ir pagalbą, kuri gali padėti susidėlioti savo mintis, priimti tinkamus sprendimus.

   Raseinių AJC nuolatos vyko veiklos: jaunimas rinkosi žaisti stalo tenisą, biliardą, kompiuterinius ir stalo žaidimus. Savanoriai aktyviai prisijungė prie veiklų organizavimo ir įgyvendinimo. Merginos rinkosi į grožio kambarėlį, kuriame pažadino savo moterišką prigimtį gražintis ir formavo šukuosenas, lakavosi nagus. Virtuvėje vyko kulinariniai užsiėmimai, kurių metu jaunuoliai mokėsi bazinių maisto gamybos žingsnių.

   Raseinių AJC – vieta jaunimo saviraiškai, kūrybai, savanorystei. Čia visada laukia darbuotojai, kurie kartu su savanoriais organizuoja įdomias ir įtraukiančias veiklas, o jaunuoliai sutinkami be išankstinių nuostatų.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Vyko Raseinių AJC lankytojų lenktynės 2023-09-11 / AJC veiklos Vyko Raseinių AJC lankytojų lenktynės

Rugsėjo 6 dienos popietę Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro lankytojai vyko į Jurbarko rajone esantį Smalininkų kartodromą, kuriame vyko draugiškos, smagios ir azartiškos Raseinių AJC lankytojų lenktynės. Kai kurie jaunuoliai pirmą kartą sėdo į kartingą ir išbandė jo bei savo galimybes, kiti patobulino jau turėtus vairavimo trasoje įgūdžius. Raseiniškiai jautėsi lyg tikri lenktyninkai ir parodė puikius rezultatus, o svarbiausia – puikiai praleido laiką ir išbandė vieną iš populiariausių autosporto gerbėjų pramogų!

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gegužės mėnesio apžvalga 2023-08-22 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gegužės mėnesio apžvalga

Gegužės 5-6 dienomis Raseinių jaunuoliai ir darbuotojai vyko į vasaros stovyklos „Judinam vasarą 5“ vadovų mokymus, kuriuose būsimi vasaros stovyklos jaunuolių grupių vadovai planavo stovyklos veiklas, dėliojo programą, dalyvavo komandos formavimo veiklose. Jaunuoliai susibūrę iš skirtingų rajonų stiprino tarpusavio santykius, lyderystės ir komunikacijos įgūdžius.

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų balandžio mėnesio apžvalga 2023-08-21 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų balandžio mėnesio apžvalga

Balandžio mėnesį Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) vykdė veiklas, kurios būrė Raseinių miesto ir rajono jaunimą bendram tikslui – saugiai ir prasmingai praleisti laisvą laiką, kurio metu būtų tobulinamos asmeninės, komunikavimo, pažintinės, socialinės, kūrybiškumo kompetencijos.

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų kovo mėnesio apžvalga 2023-04-11 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų kovo mėnesio apžvalga

Kovas – kalendorinio pavasario mėnuo, kuris visada pilnas naujų planų ir vilčių. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) kolektyvas visą kovo mėnesį entuziastingai vykdė įvairias veiklas ir kūrė naujus planus tam, kad Raseinių miesto ir rajono jaunimas turėtų galimybę turiningai praleisti savo laisvą laiką.

Plačiau