Kovo mėnesį Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) vykdė veiklas, kurios atliepė jaunimo poreikius, sudarė sąlygas jaunimo saviraiškai ir tobulėjimui, skatino kūrybiškumą, padėjo plėtoti socialinę kompetenciją.

   Į pavasarį jaunimas žengė su šokiais ir dainomis, nes kovo 1 dieną Raseinių AJC kvietė visus 14-29 metų jaunuolius į ilgai lauktą diskoteką su DJ Valentu Dovidavičiu. Į diskoteką susirinko beveik 100 jaunuolių iš Raseinių miesto ir rajono, kurie penktadienio vakarą buvo nusiteikę praleisti aktyviai ir pašėlusiai. Keturias valandas vyko jaunimo šokiai, kuriuose netrūko gerų emocijų ir jaunatviško polėkio.

   Įgyvendinat Jaunimo reikalų agentūros atviro darbo su jaunimu projekto  „Jaunimo jėga“ veiklas, kovo 6 d. vyko renginys, skirtas susipažinti su vizažisto profesija. Savo patirtimi ir profesinėmis žiniomis savanoriškai dalinosi vizažo meistrė Vaida. Profesionali makiažo specialistė pravedė pamoką, kurios metu mokė jaunas merginas pasigražinti ir prižiūrėti veido odą. Daugiau nei 10 metų dirbanti grožio srityje Vaida dalinosi patirtimi, profesijos subtilybėmis. Į užsiėmimą susirinko 17 merginų, kurias domino ši specialybė ir darbo specifika. Viena iš lankytojų buvo makiažo modeliu ir galėjo pasidžiaugti vakariniu, lengvu, jaunatvišku makiažu. Merginos įgijo žinių apie populiarią vizažisto specialybę, sužinojo naujų dalykų apie odos priežiūrą.

   Kovo 7 d. Raseinių rajono kultūros centras organizavo filmo „Irklais per Atlantą“ peržiūrą. Kino vakare dalyvavo 12 jaunuolių, kurie turėjo galimybę pamatyti itin daug susidomėjimo susilaukusį filmą. Filmo refleksijoje jaunimas aptarė fiziškai ir psichologiškai sunkias akimirkas, kurias patyrė filmo veikėjas, žavėjosi jo stiprybe, motyvacija ir ryžtu. Motyvacinis filmas žiūrovams įkvėpė drąsos mažais žingsniais siekti didelių svajonių.

   Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną kovo 8 d.  Raseinių AJC bendruomenė vyko į Skaudvilę, kurioje jaunimo erdvė organizavo žygį „Žygiuok už Lietuvą“ ir pakvietė Raseinių AJC. Į šį renginį vyko 6 jaunuoliai ir darbuotojai. Po 8 kilometrų žygio po Skaudvilės apylinkes visų laukė gamtoje virta sriuba, koncertas, bendravimas su kitais jaunuoliais. Šios išvykos metu žygeiviai gerino savo fizinę ir emocinę sveikatą, stiprino bendravimo įgūdžius, ugdė pilietinę savimonę. Visi žygio dalyviai buvo apdovanoti diplomais už įveiktus kilometrus.

   Kovo 20 d. Raseinių atviro jaunimo centro darbuotojai vyko į jaunimo darbuotojų tinklo susitikimą „KITU KAMPU Į DARBĄ SU JAUNIMU“. Renginyje buvo pristatytos jaunimo darbuotojams aktualios temos: darbo su jaunimu formos, projektų rašymas, darbas su jaunimu naudojant terapinio ūkio metodiką, darbas su delinkventinio elgesio jaunuoliais ir grįžusiais iš įkalinimo įstaigų, pagalbos vaikams (šeimoms), darantiems teisėtvarkos pažeidimus, nelankantiems mokyklos, turintiems priklausomybę, koordinavimo paslaugos teikimas, mobilusis darbas su jaunimu mieste, paauglystė. Darbuotojai įgijo naujų žinių, tobulino profesines kompetencijas, kurios leis darbą su jaunimu vykdyti dar efektyviau ir kokybiškiau.

   Kovo 21 d. Raseinių AJC kvietė visus mūvėti skirtingas kojines ir prisijungti prie akcijos „Nenurašyk, o palaikyk!“, kurios tikslas formuoti tolerantišką visuomenės požiūrį į Dauno sindromą turinčius žmones, išreikšti jiems palaikymą. Jaunuoliai ne tik mūvėjo skirtingas kojines, bet ir diskutavo apie kitokių žmonių priėmimą mūsų visuomenėje, problemas, su kuriomis susiduria Dauno sindromą turintys asmenys.

   Jaunuoliai inicijavo ir kovo 29 d. įgyvendino renginį „Naktis centre“. Keturi savanoriai planavo scenarijų, veiklas, kvietė jaunimą prisijungti. Renginys truko iki pat ryto. Visą naktį vyko įvairios veiklos: stalo teniso ir biliardo turnyrai, kulinariniai užsiėmimai, linksmosios estafetės, šaradai, talentų šou, filmo peržiūra, naktiniai pokalbiai. Renginio organizatoriai stiprino savo organizacinius ir asmeninius įgūdžius, mokėsi bendradarbiauti siekiant bendro tikslo ir prisidėjo prie įdomaus laisvalaikio organizavimo jaunimui.

   Jaunimo centre nuolatos vyko įvairios veiklos: stalo teniso ir biliardo treniruotės, kompiuterinių ir stalo žaidimų popietės. Grožio kambarėlyje merginos leido laiką gražindamos savo nagus, modeliuojant šukuosenas, aptariant grožio pasaulio naujienas ir tendencijas. Darbuotojai vedė pokalbius ir konsultacijas, kurių metu jaunimas dalinosi asmeniniais sunkumais, gavo emocinę paramą ir kūrė santykį su darbuotoju, grįstą pasitikėjimu.

   Mobilus darbas vyko Žaiginyje, Betygaloje, Girkalnyje, Nemakščiuose ir nuo kovo mėnesio pradėtas vykdyti Viduklėje. Kovo 6 d. įvyko pirmasis susitikimas su Viduklės jaunimu. Susitikimo metu darbuotojai pristatė mobilaus darbo su jaunimu tikslus, vykdomas veiklas ir paslaugas. Kitų susitikimų metu Viduklėje jaunuoliai susipažino, žaidė stalo žaidimus, kepė cinamono skonio bandeles, žygiavo iki Viduklės piliakalnio. Nemakščiuose jaunimas sportavo: žaidė tinklinį, krepšinį. Savanorės suorganizavo žygį po Nemakščių apylinkes, kurio metu nuėjo 5 kilometrus. Kovo 25-29 dienomis mobilaus darbo vietose vyko velykinių margučių marginimas. Išbandytos įvairios marginimo technikos. Žaiginyje prie kiaušinių marginimo edukacijos prisijungė bendruomenės narė Laima, kuri papasakojo ir parodė netradicinius marginimo būdus. Girkalnyje vyko sportiniai užsiėmimai.

   Kovo mėnesis jaunimo centre ir mobiliame darbe buvo gausus bendravimo, kūrybos, fizinio aktyvumo ir geros nuotaikos.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Gintarė Šeršniovaitė.

Raseinių AJC veiklos vykdomos įgyvendinant Jaunimo reikalų agentūros 2024 m. atviro darbo su jaunimu projekto „Jaunimo jėga“ ir mobilaus darbo su jaunimu projekto  „Veikime kartu 2024“ lėšomis. Projektui „Jaunimo jėga “ įgyvendinti skirta 21,500 Eur. Projektui „Veikime kartu 2024“ įgyvendinti skirta 21,840 Eur.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gruodžio mėnesio apžvalga 2024-02-15 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gruodžio mėnesio apžvalga

Gruodžio mėnesį Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) vykdė veiklas, kurios būrė Raseinių miesto ir rajono jaunimą bendram tikslui – saugiai ir prasmingai praleisti laisvą laiką, kurio metu būtų tobulinamos asmeninės, komunikavimo, pažintinės, socialinės, kūrybiškumo kompetencijos.

Plačiau
Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų lapkričio mėnesio apžvalga 2023-12-18 / AJC veiklos Raseinių rajono Švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų lapkričio mėnesio apžvalga

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) lapkritį, kaip ir kiekvieną mėnesį, ypatingą dėmesį skyrė veikloms, kurios būtų aktualios jaunimui ir atlieptų jų poreikius. Lapkritį buvo suorganizuotos kūrybinės, sportinės, edukacinės veiklos, darbuotojai kėlė kvalifikaciją, vyko mobilus darbas kaimiškose vietovėse. 

Plačiau