„Tėvynė – tai šventas žodis, kuris atplėšia mokslininką nuo knygos, atitraukia valstietį nuo arklo, valdininką nuo rašomojo stalo ir surenka visus prie vienos vėliavos, į kurią jie žiūri didvyrio drąsumu ir kankinio pasiaukojimu“. (F. Šileris) Šventiškai ir džiugiai nuvilnijo per visą šalį renginiai, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Jos tąsa – kovo 16-oji – Knygnešio diena. Ši diena skirta prisiminti ir pagerbti žmones, kurių dėka buvo apgintas ir išsaugotas lietuviškas žodis.

   Prasmingi renginiai vyko visame rajone, buvo rašomas Nacionalinis diktantas, ugdymo įstaigose vyko konkursai, minėjimai. Jau antri metai, kai Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos iniciatyva, organizuotas „Raštingiausio TAU studento“ konkursas. Kovo 13 dieną diktantą  rašė 16 Ariogalos TAU studentų. Džiaugiamės jų raštingumu, net dvi TAU studentės parašė be klaidų ir rekomenduotos rašyti Nacionalinį diktantą.

   Jau daug metų Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos organizuoja „Raštingiausio mokinio“ konkursą. Konkurse aktyviai dalyvavo visų rajono bendrojo ugdymo įstaigų 5-8 klasių mokiniai. Džiaugiamės ir sveikiname raštingiausius mokinius, kurie mokosi Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus ir Ariogalos gimnazijose, Raseinių Viktoro Petkaus ir Šaltinio progimnazijose. Dėkojame mokytojoms, kurios moko gražios ir taisyklingos lietuvių kalbos ir skatina mokinių  pilietiškumą.

   Kovo 15 dieną vyko Nacionalinio diktanto rašymas. Keli Raseinių TAU studentai, parašę Nacionalinį diktantą,  po pietų atskubėjo į Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybą. Čia diktantą pareiškė norą rašyti dar devyni Raseinių TAU studentai. Raštingiausi Raseinių TAU studentai bus apdovanojami artimiausiame bendrajame susirinkime. Džiugu, kad gerbiame ir puoselėjame mūsų gražią ir brangią kalbą!

Nijolė Vežbavičienė, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

„Pastoliai“ mokymuisi 2024-02-22 „Pastoliai“ mokymuisi

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba kartu su Švietimo centro metodininkais, vasario 21 d. pakvietė Rajoninių dalykinių metodinių būrelių pirmininkus į vienos dienos stažuotę "Šiuolaikinės pamokos vadyba. Kauno Babtų gimnazijos patirtys". Parengti stažuotės programą padėjo Ingrida Jankauskienė, Kauno r. Babtų gimnazijos pavaduotoja ugdymui. Stažuotės lektorė - Renata Liagienė, Kauno r. Babtų gimnazijos direktorė, mokyklų veiklos kokybės išorės vertintoja, įsivertinimo konsultantė. Mokymai prasidėjo nuo pamokos, jos praktinių užduočių ir "pastolių" mokymuisi statymo. Tikimės, kad pedagogų parsivežtos idėjos ir metodai pasitarnaus pamokos sėkmingam įgyvendinimui. Mokinių pagerėję rezultatai - bus geriausias stažuotės rezultatas, kurio tikimės.

Plačiau
Augame su pasaka 2024-02-15 Augame su pasaka

Respublikos bendrojo ugdymo mokyklų pradinių (3-4) klasių mokinių kūrybinis konkursas „Augu su pasaka“ yra puiki iniciatyva ugdyti vaikų kūrybiškumą, saviraiškos įgūdžius ir kultūrinį sąmoningumą. Mokiniai skatinami kurti, išreikšti save bei ugdyti kitas svarbias kompetencijas. Jie turi galimybę parodyti savo kūrybiškumą, kuriant pasakų veikėjus, istorijas ar net unikalias pasakų pasaulio detalės, gali geriau suprasti literatūrinio kūrinio kūrimo procesą ir pasinerti į pasakų pasaulį. Temos, susijusios su pasakomis, skatina mokinius domėtis kultūriniu paveldu, liaudies pasakomis ir kitais kultūros aspektais, o pasakų ir mitų tyrinėjimas leidžia vaikams pažinti įvairias istorines ir socialines temas.

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai suteikta „Erasmus+“ akreditacija 2024-02-01 Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai suteikta „Erasmus+“ akreditacija

Švietimo mainų paramos fondo direktoriaus pavaduotoja, pavaduojanti direktorių, Žana Orlova, vadovaudamasi Europos Komisijos 2023 m. kvietimo teikti paraiškas programos „Erasmus+“ vadove nurodytomis „Erasmus“ akreditacijos profesinio mokymo, bendrojo ugdymo ir suaugusiųjų švietimo srityse taisyklėmis bei išorinių ekspertų paraiškų vertinimais ir programos „Erasmus+“ mobilumo projektų atrankos komisijų siūlymais, 2024 m. sausio 25 d. įsakymu Nr. VE-21 patvirtino organizacijų, kurioms suteikiama 2023 m. „Erasmus“ akreditacija, sąrašus. Akreditacija suteikta ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai.

Plačiau
Pirmoji ponia susitiko su Raseinių TAU 2024-01-26 Pirmoji ponia susitiko su Raseinių TAU

Sausio 26 d. Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė atvyko į susitikimą su Raseinių Trečiojo amžiaus universiteto studentais. Šiltas ir nuoširdus susitikimas vyko Raseinių Šaltinio progimnazijoje. 

Plačiau