Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Priešmokyklinio ugdymo mokytojų kompetencijų tobulinimas atnaujinto ugdymo turinio kontekste 2023-12-08 Priešmokyklinio ugdymo mokytojų kompetencijų tobulinimas atnaujinto ugdymo turinio kontekste

Priešmokyklinio ugdymo mokytojų kompetencijų tobulinimas atnaujinto ugdymo turinio kontekste yra esminis veiksnys siekiant užtikrinti aukštą kokybę ir efektyvumą šiame procese. Šis procesas apima ne tik tradicinės pedagoginės patirties vertinimą, bet ir naujų gebėjimų, žinių ir įgūdžių integravimą, kad būtų atsižvelgiama į besikeičiančius visuomenės, šeimos ir vaikų poreikius. Todėl yra skatinamas nuolatinis mokytojų mokymasis, domėjimasis naujausiomis pedagoginėmis tendencijomis, keitimasis patirtimi su kolegomis, mokėjimas vertinti savo darbą, analizuoti rezultatus ir ieškoti galimybių tobulinti savo kompetencijas. Atsižvelgiant į šiuos aspektus rajono priešmokyklinio ugdymo mokytojams buvo parengta ilgalaikė kvalifikacijos tobulinimo programa „Inovacijomis grįstas priešmokyklinis ugdymas: galimybės ir praktika“. Programą rengė Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos prof. dr. Aušra Kazlauskienė ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Saulė Sitavičienė. Programa buvo finansuota Raseinių rajono savivaldybės programos „Skaitmeninio ugdymo turinio kūrimas ir diegimas Raseinių rajono ugdymo įstaigose“ lėšomis.

Plačiau
Tarptautinis forumas 2023-11-30 Tarptautinis forumas

Vienas veiksmingiausių būdų susipažinti su naujovėmis, plėsti asmenines, profesines ir dalykines kompetencijas yra dalijimasis metodine ir praktine darbo patirtimi su kolegomis. Jau antri metai, kai Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba inicijuoja ir kartu su  rajono bendrojo ugdymo įstaigų anglų kalbos mokytojais organizuoja tarptautinius gerosios darbo patirties sklaidos renginius aktualia mokytojams tema. Praeitais mokslo metais per zoom platformą buvo organizuotas tarptautinis forumas „Įtraukiojo ugdymo labirintai: kaip suderinti visų klasės mokinių poreikius“, kuriame dalyvavo penkių šalių užsienio kalbų mokytojai. Šių metų tarptautinio forumo tema –  „Užsienio kalbos mokymo veiksmingos praktikos“. Forumo tikslas – plėtoti profesinį bendradarbiavimą, pasidalinti gerąja savo darbo patirtimi, pristatant veiksmingas anglų kalbos mokymo praktikas.

Plačiau
Ugdymo įstaigų vadovų ir pavaduotojų metodinė diena 2023-11-30 Ugdymo įstaigų vadovų ir pavaduotojų metodinė diena

Lapkričio 29 d. įvyko Raseinių ugdymo įstaigų vadovų ir pavaduotojų metodinė diena. Metodinėje dienoje pristatytas Pedagogų rajono metodinės veiklos stebėsenos tyrimas ir Rajono UTA komandos stažuotės į Suomijos Respubliką patirtis. Metodinėje dienoje dalyvavo Raseinių rajono savivaldybės vicemeras Jonas Vazgys ir Švietimo ir sporto skyriaus vėdėja Modesta Gailė ir šio skyriaus specialistai. Metodinėje dienoje buvo pristatytas Pedagogų rajono metodinės veiklos stebėsenos tyrimas. Tyrimą pristatė Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Danutė Vizbarienė ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė Reda Kunickienė.

Plačiau
Mokymosi savaitė startavo protmušiu „Kietas riešutėlis“ 2023-11-22 Mokymosi savaitė startavo protmušiu „Kietas riešutėlis“

„Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba prisijungė prie Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos organizuojamos suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi tinklai“ ir lapkričio 20 – 24 dienomis kviečia Raseinių rajono vyresniojo amžiaus žmones aktyviai dalyvauti įvairiuose renginiuose.

Plačiau