Vasario 18 d. Raseiniuose lankėsi Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos kolektyvas, kuris padedamas Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos, Raseinių ugdymo įstaigose įgyvendino 8 val. stažuotę „Pedagogų bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijų tobulinimas plėtojant patyriminį mokymą/si, motyvuojantį asmeninį augimą“. Stažuotė vyko Žemaičio gimnazijoje ir Raseinių Šaltinio progimnazijoje.

   Prezidento Jono Žemeičio gimnazijoje pasidalijome į tris grupes ir susipažinome su „Integruoto patyriminio sveikos gyvensenos ugdymo(si) sėkmės veiksniais išnaudojant gamtos mokslų laboratorijos teikiamas galimybes“. Praktinį užsiėmimą vedė pranešėjos – biologijos mokytoja metodininkė Rūta Kauneckienė, chemijos mokytoja metodininkė Giedrė Karčauskienė.  „Inžinerinių kompetencijų plėtojimu, atskleidžiant mokinių kūrybiškumą, sprendžiant inžinerines problemas“, praktinį užsiėmimą vedė mokytojas ekspertas Kęstutis Bakutis.„Kaip technologijos keičia užsienio kalbų mokymą(si) gimnazijoje? – praktinį užsiėmimą  vedė užsienio kalbos (anglų) mokytoja metodininkė Rita Lukošiūtė.

   Apsilankymą Šaltinio progimnazijoje pradėjome nuo paskaitos  „Raseinių r. savivaldybės pokyčio projektas „Patyriminis ugdymas. Augdamas Atsakingai Auginu“. Su šiuo projektu supažindino  pranešėja – direktoriaus pavaduotoja ugdymui Violeta Bakutienė.Pranešimą  „Integralusis ugdymas Raseinių Šaltinio progimnazijoje“ skaitė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolanta Stankaitienė. Neliko abejingų pranešėjui Arnui Zmitrai, kuris skaitė pranešimą „Patyriminis ugdymas ir krašto pažinimas“. Toliau dirbome karuselės principu ir išklausėme šių paskaitų ir lektorių: „Diena be kompiuterio“ pristatymas. Pranešėjos - pradinių klasių mokytoja metodininkė Aušra Čepauskienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė Rita Diržienė; „Patyriminis ir integruotas ugdymas gamtos ir tiksliųjų mokslų pamokose". Pranešėjos - biologijos mokytoja metodininkė Gileta Barakauskienė, matematikos mokytoja metodininkė Reda Stulgytė; „Augu stebėdamas aplinką“. Pranešėjos – pradinių klasių mokytoja metodininkė Meilutė Radavičienė, pradinių klasių mokytoja ekspertė Liuba Vaigauskienė ; Komandinis darbas taikant patirtinį mokymą „Pamačiau, patyriau, prisiminiau“ – Pranešėjos – vyr. socialinė pedagogė Beata Vaičekauskienė, logopedė metodininkė Aušra Gudžiūnienė, pradinių klasių mokytoja metodininkė Raimonda Latvienė; „Mus eTwinning „veža“, o Jus?“. Pranešėjos – anglų kalbos mokytoja metodininkė Albina Abromavičienė, informacinių technologijų ir matematikos mokytoja metodininkė Vilma Drungėlienė; „Procesinės kūrybos džiaugsmas“. Pranešėja - pradinių klasių mokytoja metodininkė Jolita Marcinkienė.

   Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos kolektyvas mokymus baigė apsilankymu Šiluvos piligrimų centre. Visi grįžo su pilna pintine patirties ir įspūdžių. Programos vadovas gavo šiltą atsiliepimą iš Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos direktorės. Tokios stažuotės įkvėpia dalintis ir patiems daugiau sužinoti.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Savivaldus mokymasis – tai mokymasis gyvenimui 2019-12-12 Savivaldus mokymasis – tai mokymasis gyvenimui

Savivaldaus mokymosi pradžia laikomas tas etapas, kai suaugusieji leidžia vaikui pačiam būti atsakingam už savo mokymosi procesą, t. y. leidžia būti savivaldžiai besimokančia asmenybe, kuri geba mokytis, suvokti savo, kaip besimokančiojo, unikalumą, kelti mokymosi tikslus ir vertinti jų pasiekimo lygmenį – mokytis gyvenimui. Tėvai, laikydamiesi savivaldaus mokymosi sistemos namie, turėtų būti ne „mokytojai“ (atliekantys tokį pat vaidmenį, kaip mokytojai mokykloje) ar „mokiniai“ (rengiantys dalį namų užduočių už vaiką), o vaiko mokymosi pagalbininkai bei partneriai. Taigi savivaldžiai besimokantys yra smalsūs ir norintys išbandyti naujus dalykus, žiūrintys į problemas kaip į iššūkius, galimybes, siekiantys kaitos, pokyčių, mėgstantys mokytis.

Plačiau
Advento popietė ,,Po žvaigždėjančiu dangum“ 2019-12-10 Advento popietė ,,Po žvaigždėjančiu dangum“

Adventas yra džiaugsmingas laukimo metas. Tai laikas, kai mintyse dėliojasi padėkos žodžiai artimiesiems ir tiems, kurie darbų sūkuryje ištiesia ranką. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyboje vyko Advento popietė ,,Po žvaigždėjančiu dangum“, į kurią susirinko Raseinių TAU psichinės ir dvasinės sveikatos fakulteto studentai. Atvyko visi, norintys pabūti kartu, pasiklausyti prasmingų skaitymų ir pasakojimų, atlikti įvairias užduotis, pasiklausyti ir padainuoti dainų. Popietę vedė ir apie Advento papročius bei tradicijas susirinkusiems pasakojo Tarnybos metodininkė Audronė Kumpikevičienė ir psichologė Rasa Baležentytė.

Plačiau
Kolegialus grįžtamasis ryšys mokinio pažangai 2019-11-27 Kolegialus grįžtamasis ryšys mokinio pažangai

Siekiant tobulinti mokyklose ugdymo procesą bei jo kokybę, vienas iš labiausiai pasiteisinančių  komandinio darbo metodų yra kolegialus grįžtamasis ryšys. Jo dėmesio centre  yra pamoka ir mokinių bei mokytojo mokymasis. Kolegialūs mokymosi procesai padeda mokytojams išsiaiškinti, kokie veiksniai prisideda prie pamokos efektyvumo didinimo ir padeda mokiniams mokytis. Tam reikia sukurti mokykloje vidinę grįžtamojo ryšio kultūrą. Mokytojų vienas kito pamokų stebėjimas ir po to sekantis kolegialus grįžtamais ryšys kiekvienam asmeniškai suteikia puikią galimybę mokytis.  Dalyvaudami pamokose, mokytojai suteikia vienas kitam vertingos informacijos apie save ir savo aplinką, apie darbą pamokų metu. Tai suteikia jiems stiprybės ir impulsų pamokinės veiklos optimizavimui bei asmeniniam tobulėjimui.

Plačiau
Nesaugus interneto naudojimas 2019-11-12 Nesaugus interneto naudojimas

Pastaruoju metu žalingo turinio sklaidos internete reguliavimas yra viena iš aktualių informacinės visuomenės plėtros problemų. Internetas, jei juo nepilnamečiai naudojasi be suaugusiųjų priežiūros, gali sukelti nemažai pavojų. Saugiam vaikų darbui internete turi būti skirtas ypatingas dėmesys. Todėl lapkričio 8 d. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba kartu su Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centru (KOPŽI) organizavo seminarą tema „Kada internetas tampa pavojingu nepilnamečiams?“. Šios programos tikslas – supažindinti specialistus, dirbančius su nepilnamečiais, apie vaikų išnaudojimą ir verbavimą internete.

Plačiau