Jaukiai ir smagiai būrys Raseinių, Jurbarko ir Šakių rajonų dailės mokytojų ir mokinių visą šeštadienį praleido Kidulių dvare. Spalio 12 d. čia vyko edukacinis tapybos pleneras „Koloristinės tapybos tradicijos Lietuvoje“.

   Renginio pradžioje lektorius tapytojas, Lietuvos dailininkų sąjungos narys, Šakių meno mokyklos dailės mokytojas metodininkas Mindaugas Pauliukas pasakojo apie Polio Sezano spalvinės tapybos ypatumus, įtaką moderniajai tapybai, bei iškėlė plenero tikslą – tapyti, vadovaujantis P. Sezano tapybos principais. Patirtimi apie kultūros paveldą ir dailinį ugdymą dalinosi renginį organizavusi Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos dailės mokytoja metodininkė Daura Giedraitienė.

   Sukurta daug puikių darbų. Mokytojai ir mokiniai mokėsi vieni iš kitų, bendravo, mėgavosi rudeninės gamtos spalvomis ir kūrybiniu procesu. Tai pirmasis ir sėkmingas tokio pobūdžio renginys, suartinęs žmones kūryboje, leidęs susipažinti su kitų kūrybiniais gebėjimais ir įsivertinti savuosius. Tai svarbu mokiniams ir mokytojams. Išrinkti geriausi mokinių darbai. Laureatais tapo Viduklės Simono Stanevičiaus, Jurbarko Antano Giedriaus–Giedraičio gimnazijų ir Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinės mokyklos moksleiviai.

Daura Giedraitienė

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Kviečiame sudalyvauti aktualiuose mokymuose „Metinis darbuotojų veiklos įsivertinimas“, kurie vyks spalio 16 d. 10 val. 2019-10-03 Kviečiame sudalyvauti aktualiuose mokymuose „Metinis darbuotojų veiklos įsivertinimas“, kurie vyks spalio 16 d. 10 val.

Siekiant pagerinti valstybės ir savivaldybių įstaigų veiklą, LR Seimas 2017-01-17 patvirtino Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymą (Nr. XIII-198 Įsigalioja 2017-02-01), kuris įpareigoja minėtų įstaigų darbuotojus atlikti metinį darbuotojų veiklos vertinimą -  vieną iš svarbiausių personalo valdymo aspektų, nuo kurio priklauso darbuotojo ir organizacijos veiklos efektyvumas,  darbuotojų ugdymas ir motyvacija.

Plačiau
Ir vėl nuvilnijo „Rugsėjo aidas 2019“ 2019-09-03 Ir vėl nuvilnijo „Rugsėjo aidas 2019“

Mažai yra žmonių, kurių širdies nesuvirpintų  Mokslo ir žinių šventė. Nors patys seniai atsisveikinę su vaikyste, jaunyste, tą jaudulį, džiugesį, nerimą išgyvename vėl ir vėl kartu su savo vaikais, o vėliau ir anūkais.  Kaip ir kiekvienais metais Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba Mokslo ir žinių dienos proga organizavo tradicija tapusį renginį „Rugsėjo aidas“.

Plačiau
Vėl kviečia „Rugsėjo aidas“ 2019-07-26 Vėl kviečia „Rugsėjo aidas“

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba jau dešimtus metus organizuoja renginį rajono mokytojams senjorams ir Raseinių Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentams „Rugsėjo aidas“.  Kasmet šventiškai nusiteikę įvairių rajono ugdymo įstaigų mokytojai senjorai ir Raseinių TAU studentai renkasi draugėn. Šiais metais dalyvių lauks nuotaikingas koncertas „Onyte, einam su manim pašokti“ su Liudu Mikalausku. Jis pakvies pasivaikščioti kartu su Danieliaus Dolskio ir Antano Šabaniausko dainomis po tarpukario Lietuvą. Nuoširdus aksominio balso savininkas nukels į aristokratiškas tarpukario koncertų sales ir kavines. Juokingos miniatiūros iš to meto aukštuomenės gyvenimo, garsiosios dainos „Onytė“, „Lietuvaitė“, „Palangos jūroj“, „Kariškas vaizdelis“ padės praleisti tikrai nuotaikingą popietę.

Plačiau