2024 metais Lietuvos gyventojų laukia net treji rinkimai, todėl Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius sutiko ne tik papasakoti apie LR Seimo nario darbą, bet ir juo pabūti, pasimatuoti Seimo nario „batus“.

   Įdomi paskaita su praktine veikla Raseinių ir Ariogalos TAU studentams vyko vasario 5 dieną Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijoje ir Ariogalos kultūros centre, kur Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius susitiko su Raseinių TAU studentais. Meras, kaip buvęs kelias kadencijas LR Seimo narys ir net Seimo vicepirmininkas, supažindino su Lietuvos parlamentarizmo raida nuo pat Lietuvos Seimo ištakų XV a. iki šiandieninio moderniojo parlamentarizmo.

   Puikiai apgalvotai ir įdomiai Meras organizavo praktinę veiklą, kai visi TAU studentai „tapo“ LR Seimo: frakcijų, komitetų, komisijų nariais. Seimo posėdį pradėjo jų išrinktas Seimo pirmininkas, supažindinęs su Seimo darbotvarke. Pagal pateiktą darbotvarkę buvo teikiami net penki projektai. Projektą pristačiusiam teko atsakinėti ir į nepalankius klausimus. Buvo argumentuotai pagrindžiama, kodėl tai reikalinga, vėliau analizuojami ir svarstomi komitetuose ir teikiami galutiniam Seimo balsavimui.

   Raseinių TAU studentai, susipažinę Seimo nario darbu, įsitikino, kad tai sunkus ir atsakingas darbas, reikalaujantis detalaus dokumentų, teisės aktų studijavimo, kruopštaus pasirengimo priimamų projektų įgyvendinimui. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba ir Raseinių TAU studentai dėkoja Raseinių rajono savivaldybės merui Arvydui Nekrošiui už įdomią pilietiškumo pamoką, tikėdamiesi tai pratęsti ir pabūti dar Savivaldybės tarybos nariais.

   Nijolė Vežbavičienė, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Švietimo centras - mūsų namai 2023-12-15 / Apie TAU Švietimo centras - mūsų namai

Raseinių TAU studentai, menų fakulteto "Kūryba mus jungia "studentai Švietimo centre jaučiamės kaip namuose. Šiandien gaminome Senius besmegenius, kuriuos padovanosime savo šeimų nariams. Visus Raseinių TAU studentus, Švietimo centro metodininkes, darbuotojus ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos administraciją norime pasveikinti ateinančių švenčių proga ir palinkėti viso ko gražiausio ir šviesiausio.

Plačiau
Dovana – paroda 2023-12-06 / Apie TAU Dovana – paroda

Raseinių TAU tapybos grupės "Kūryba mus jungia " nariai išsiruošė į Blinstrubiškių senelių globos namus aplankyti ten gyvenančių gyventojų. Išsiruošė ne tik aplankyti, bet ir atvežė savo tapybos darbų parodą. Paroda papuoš Blinstrubiškių senelių globos namus pasitinkant Kalėdas. Pasibaigus parodai visi darbai sukurti Raseinių TAU studentų bus padovanoti šių namų gyventojų aplinkų gražinimui. Kalėdos stebuklų metas. Paroda – dovana. Te pildosi visų svajonės. Tikimės ,kad menininkų sukurti paveikslai suteiks džiaugsmą tų namų gyventojams.

Plačiau
Grafikos diena muziejuje 2023-11-27 / Apie TAU Grafikos diena muziejuje

Lapkričio 24 d. Raseinių istorijos krašto muziejuje vyko Raseinių TAU studentams grafikos pamoka. Galima sakyti ne pamoka ,o visa grafikos diena. Pamoką vedė muziejaus edukatorė - Gintarė Norkienė. Išbandytas grafikos presas, atspausdintos miniatiūrų klišės, sausos adatos technika raižyti kalėdiniai motyvai, stiprios rankos bandė medžio raižinio techniką. Dėkojame Raseinių istorijos krašto muziejui už bendradarbiavimą.

Plačiau
Subalansuota jauniems, bet puikiai tinka ir vyresniems 2023-11-23 / Apie TAU Subalansuota jauniems, bet puikiai tinka ir vyresniems

     Ketvirtąją suaugusiųjų mokymosi svaitės „Mokymosi tinklai“ dieną Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba pakvietė vyresnio amžiaus žmones skirti sportui. Nors lapkričio 23-ioji pasitiko visus su sniegu ir vėju, net keturios šaunios senjorų komandos („Sidabrinė gija“, „Lūšiukai“, „Šaltinėlis“ ir „Kiškiai“) atvyko į Raseinių kūno kultūros ir sporto centro salę susirungti linksmose žaidynėse.

Plačiau
Lapkričio 22 dieną įvyko susitikimas su poete, kraštiete Aldona Radčenko 2023-11-23 / Apie TAU Lapkričio 22 dieną įvyko susitikimas su poete, kraštiete Aldona Radčenko

Lapkričio 22 dieną įvyko susitikimas su poete, kraštiete Aldona Radčenko, Nepriklausomų Rašytojų Sąjungos nare, penkių poezijos knygų autore. Raseinių TAU studentams poetė pristatė savo poezijos knygą ,,Širdimi Jums rašau". Savo kūrybą skaitė, dainas dainavo pati autorė ir jos sūnus Andriejus. Poetės eilėraščius skaitė Ona Kazbarienė. Gražūs, prasmingi eilėraščiai įkvėpė ir kitus TAU studentus prisiminti ir padeklamuoti savo vaikystėje išmoktus eilėraščius. Tai buvo šiltas ir nuoširdus bendravimas, nuspalvintas gražiais posmais ir dainomis.

Plačiau