Birželio 8-10 dienomis 9 jaunuoliai iš Raseinių - Eva, Barbora, Skaistė, Kamilė S., Kamilė D., Armandas, Renaldas, Tadas, Tajus, kartu su Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) darbuotojais Audra ir Renatu vykome į Jaunimo vasaros akademiją Palangoje.

   Trijų dienų stovyklą organizavo Palangos kultūros ir jaunimo centras, o mūsų rajono atstovams galimybę dalyvauti suteikė Raseinių rajono savivaldybė, Jaunimo reikalų taryba ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

   Stovykloje kartu su kolegomis iš kitų rajonų aktyviai diskutavome apie jaunimo karjeros galimybes, jaunimo politiką, dabartį ir perspektyvas. Diskusiją kuravo  atstovai iš nevyriausybinės organizacijos, jaunimo reikalų agentūros. Stovyklos metu vyko mokymai „Kuo nori/gali būti”, „Pirmosios pagalbos mokymai”, „Dailė, kaip savęs pažinimas”, „Laisvų nuo neapykantos bendruomenių kūrimas Lietuvoje”, „International cooperation sol, ving youth related issues”, „Migracija XXI amžiuje”, „Forumo dirbtuvės” ir daug kitų užsiėmimų kaip edukacijos, veiklų mugės, dirbtuvėlės.

   Dienas leidome ne tik rimtai susikaupę, bet ir užmezgėme naujas pažintis su kitų rajonų jaunuoliais, varžėmės orientacinėse varžybose, darėmės fotosesiją, turėjome laiko atsipalaiduoti, pamedituoti žvelgdami į gamtos grožį, įsiklausydami į jūros ošimą, lyg viena šeima, prie laužo kalbėtis, dainuoti, šokti.

   Klausėmės gyvo garso grupės „303 kabinetas“, Palangos koncertų salėje mūsų ausis glostė Leon Somov ir Diletos duetas. Po kiekvienos darbingos dienos mūsų laukė diskoteka.

   Grįžome pasipildę savo žinių bagažą, su naujomis pažintimis bei geromis emocijomis. Sakome didelį ačiū Raseinių rajono savivaldybei, Jaunimo reikalų tarybai ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai už galimybę įgauti naujos patirties, malonių įspūdžių.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro savanorės.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Biliardo turnyras 2022-06-03 / AJC veiklos Biliardo turnyras

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centre (toliau – Raseinių AJC)  svečiavosi  Kelmės kultūros centro struktūrinio padalinio – Kelmės atviro jaunimo centro jaunuoliai ir darbuotojos.

Plačiau
Raseinių atviro jaunimo centro darbuotojos dalyvavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo mokymuose 2022-05-25 / AJC veiklos Raseinių atviro jaunimo centro darbuotojos dalyvavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo mokymuose

Gegužės 24 d. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vyko - Raseinių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įgyvendinamo projekto „Adaptuoto ir išplėsto jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų (JPSPP) teikimo modelio įdiegimas Akmenės, Klaipėdos ir Raseinių rajonų savivaldybėse“ algoritmų diegimo patirties perdavimo renginys - tarpinstitucinio bendradarbiavimo mokymai, kuriuose dalyvavo Raseinių Atviro jaunimo centro darbuotojos. Mokymus moderavo Gintarė Razulevičiūtė bei Areta Skukauskienė.

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras. 2022 Balandžio mėnesio apžvalga. 2022-05-02 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras. 2022 Balandžio mėnesio apžvalga.

 Raseinių AJC jaunimo darbuotojai nuolat tobulėja, mokosi vieni iš kitų: balandžio 13-15 d. dalyvavome ilgalaikiuose mokymuose „Darbas su jaunimu post-covid kontekste“, kuriuose  jaunimo darbuotojai iš visos Lietuvos diskutavo, ieškojo patarimų, dalinosi darbo su jaunimu patirtimi, dalyvavo metodinėse intervencijose. Mokymus vedė lektoriai N. Miginis, M. Ulozas.

Plačiau