Leidinyje pareikštos nuomonės ir išdėstyti argumentai nebūtinai atspindi oficialias valstybių, EBPO narių, nuomones.
   Nei šis dokumentas, nei jokie jame pateikiami duomenys ir žemėlapiai neturi įtakos nei jokios teritorijos statusui  ar suverenumui, nei jokioms tarptautinėmis sutartimis nustatytoms valstybių sienoms ir riboženkliams, nei jokios teritorijos, miesto ar rajono pavadinimams.
Su Izraeliu susijusius statistinius duomenis pateikė ir už juos atsako atitinkamos Izraelio valdžios institucijos. Tas faktas, kad šiuos duomenis naudoja EBPO, niekaip nepaveikia Golano aukštumų, Rytų Jeruzalės ir Izraelio gyvenviečių Vakarų Krante tarptautinės teisės normomis nustatyto statuso.

Turkijos pastaba
   Informacija, kuri šiame dokumente pateikta su nuoroda „Kipras“, yra susijusi tik su Kipro salos pietine dalimi. Jokios atskiros valdžios institucijos, kuri saloje atstovautų turkų ir graikų kipriečiams, nėra. Turkija pripažįsta Šiaurės Kipro Turkų Respubliką (ŠKTR). Tol, kol Jungtinėse Tautose nebus rastas ilgalaikis ir teisingumo principais grindžiamas sprendimas, Kipro klausimu Turkija laikysis savo pozicijos.
Visų EBPO priklausančių Europos Sąjungos valstybių narių ir Europos Sąjungos pastaba Išskyrus Turkiją, Kipro Respubliką yra pripažinusios visos Jungtinių Tautų narės. Šiame dokumente pateikta informacija yra susijusi su regionu, kurį veiksmingai kontroliuoja Kipro Respublikos Vyriausybė.

Daugiau: http://iniciatyvos.lt/wp-content/uploads/2023/10/EBPO-apie-ugdymo-turinio-atnaujinimo-procesus.pdf?fbclid=IwAR0lIHgc0IECR9n8AjkXgBEGniNft8OElDCdp2T5DIoU6ab0eDs8xWU9G24

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Pagyvenusių žmonių diena 2023-10-03 Pagyvenusių žmonių diena

Metai suteikia žmogaus gyvenimui prasmės ir gylio, todėl džiaugiamės Raseinių rajono žmonėmis, kurie tai suvokia ir aktyviai įsitraukia į jau prieš vienuolika metų prie Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos įsteigto Raseinių Trečiojo amžiaus universiteto veiklas. Senatvė yra dar viena galimybė atrasti save iš naujo, daryti tai, ko negalėjai anksčiau. Tai laikas pasijusti reikalingu, laimingu ir savo patirtimi pasidalinti su kitais. Raseinių TAU kasmet vis plečia ir įvairina savo veiklas, kasmet daugėja ir studentų.

Plačiau