Virtuali edukacinė kelionė po skirtingas šalis, objektus po truputį tampa įprasta praktika muziejuose, kultūriniuose renginiuose, tačiau suaugusiųjų švietimo centruose, mokyklose dar virtualia realybe papildytos pamokos vis dar inovacija. Balandžio 17-21 dienomis Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos psichologės Vaida Jakaitienė ir Viktorija Linertienė dalyvavo Erasmus+ programos projekto (VRSciT: mokslu grindžiamos virtualios realybės kelionės) mokymuose, skirtuose suaugusiųjų švietėjams. Mokymų metu buvo gilinamos ne tik suaugusiųjų švietimo žinios ir įgūdžiai, bet ir tobulinami tarpkultūriškumo, užimtumo ir bendruomenės ugdymo įgūdžiai akcentuojant mokymąsi, skaitmeninį raštingumą, skatinant diskusijas ir dalijimąsi mokslo ir technologijų žiniomis.

   Projekto metu ieškoma galimybių, idėjų, kaip pasitelkiant 3D modeliavimo metodą ir 360° įtraukiančią virtualią aplinką, sukurti novatoriškas virtualias edukacijas (pamokas) suaugusiųjų švietėjams ir bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams.

Šiuo tikslu partneriai sukūrė šiuos rezultatus:

  1. virtualios realybės technologijų literatūros apžvalgą;
  2. interaktyvios virtualios realybės patirties „VRSciT SPOT“ įrankį;
  3. ugdymui skirtų mokymo planų rinkinį;

   VRSciT projektas koordinuojamas Portugalijos institucijos Associacao Centro Ciencia Viva de Braganca (Portugalija) ir Lietuvoje įgyvendinamas VšĮ "eMundus" ir Lietuvos švietimo istorijos muziejaus kartu su šių institucijų asocijuotais partneriais, tarp kurių yra ir Raseinių švietimo pagalbos tarnyba.

   Netrukus, numatoma, kad birželio mėnesį, prasidės intensyvūs projekto viešinimo renginiai (konferencijos) partnerių šalyse, skirti projekto rezultatams pristatyti, pasidalinti tarptautine patirtimi, įgyta projekto metu. Daugiau informacijos apie juos skelbsime ir mes.  

Daugiau apie projektą: https://vrscit.pixel-online.org/

Ačiū
2
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Stažuotės UT atnaujinimui 2023-04-19 Stažuotės UT atnaujinimui

Balandžio 6 d. grupė Raseinių rajono mokytojų dalyvavo trumpalaikėje stažuotėje „Kaip dirbti pagal atnaujintas dalyko programas“ Kauno Kazio Griniaus progimnazijoje. Savo patirtimis dalinosi net 6 šios ugdymo įstaigos mokytojai. Buvo pristatyta pamokos, orientuotos į mokinių kompetencijų ugdymą, struktūra, pamokos uždavinio formulavimo principai, susiejant juos su įsivertinimo kriterijais, tarpdalykinės integracijos pavyzdžiai ir pan. Pasirinktas įdomus mokymų būdas – praktikumas, kai nuvykę mokytojai tapo mokiniais ir patys turėjo galimybę pajusti, kaip tikslingiau organizuoti ugdymo procesą, siekiant ugdyti įvairias mokinių kompetencijas. Be abejo, visa tai nėra absoliučiai nauja bet kuriam ilgesnį laiką dirbančiam mokykloje mokytojui. 

Plačiau
Įtraukusis ugdymas. Mokytojas+Tėvai+Mokinys=Sėkmė 2023-04-19 Įtraukusis ugdymas. Mokytojas+Tėvai+Mokinys=Sėkmė

Balandžio 17 d. Raseinių rajono ugdymo įstaigų švietimo pagalbos specialistai dalyvavo vienos dienos stažuotėje „Elgesio ar/ir emocijų sutrikimų turinčio mokinio įtraukties sėkmė ir iššūkiai“, kuri vyko „Diemedžio“ ugdymo centre.

 

Plačiau
Prasideda pagrindinė brandos egzaminų sesija! 2023-04-13 Prasideda pagrindinė brandos egzaminų sesija!

Nuo šiandien iki savaitės pabaigos daugiau nei 18 tūkstančių abiturientų laikys valstybinio anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalį. Šią savaitę vyks ir kitų užsienio kalbų (prancūzų, rusų, vokiečių) kalbėjimo įgūdžių vertinimas. Likę brandos egzaminai prasidės birželio 5 d.

Plačiau