Balandžio 6 d. grupė Raseinių rajono mokytojų dalyvavo trumpalaikėje stažuotėje „Kaip dirbti pagal atnaujintas dalyko programas“ Kauno Kazio Griniaus progimnazijoje. Savo patirtimis dalinosi net 6 šios ugdymo įstaigos mokytojai. Buvo pristatyta pamokos, orientuotos į mokinių kompetencijų ugdymą, struktūra, pamokos uždavinio formulavimo principai, susiejant juos su įsivertinimo kriterijais, tarpdalykinės integracijos pavyzdžiai ir pan. Pasirinktas įdomus mokymų būdas – praktikumas, kai nuvykę mokytojai tapo mokiniais ir patys turėjo galimybę pajusti, kaip tikslingiau organizuoti ugdymo procesą, siekiant ugdyti įvairias mokinių kompetencijas. Be abejo, visa tai nėra absoliučiai nauja bet kuriam ilgesnį laiką dirbančiam mokykloje mokytojui. 
 
   Tiesiog, ruošiantis dirbti pagal atnaujintas programas, į daugelį dalykų reikia pažvelgti kitu kampu, stipriau akcentuoti mokomosios medžiagos sąsajas su gyvenimu, atsižvelgti į šiuolaikinio mokinio mokymosi ypatumus. Be to, kad stažuotėje dalyvavę mokytojai gavo daug naudingos informacijos ir patirčių, labai svarbu, kad tokie kolegiški susitikimai padeda mažinti nerimą, kurį jaučia nemaža dalis pedagoginės bendruomenės pasitikdama atnaujintą ugdymo turinį. Nuoširdus ačiū Kauno Kazio Griniaus progimnazijos mokytojams, administracijai su direktoriumi priešakyje už tai, kad jie labai profesionaliai ir atsakingai įgyvendino visą stažuotės programą, kad atvėrė ne tik savo mokyklos duris, bet ir savo širdis.
 
Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Įtraukusis ugdymas. Mokytojas+Tėvai+Mokinys=Sėkmė 2023-04-19 Įtraukusis ugdymas. Mokytojas+Tėvai+Mokinys=Sėkmė

Balandžio 17 d. Raseinių rajono ugdymo įstaigų švietimo pagalbos specialistai dalyvavo vienos dienos stažuotėje „Elgesio ar/ir emocijų sutrikimų turinčio mokinio įtraukties sėkmė ir iššūkiai“, kuri vyko „Diemedžio“ ugdymo centre.

 

Plačiau
Prasideda pagrindinė brandos egzaminų sesija! 2023-04-13 Prasideda pagrindinė brandos egzaminų sesija!

Nuo šiandien iki savaitės pabaigos daugiau nei 18 tūkstančių abiturientų laikys valstybinio anglų kalbos egzamino kalbėjimo dalį. Šią savaitę vyks ir kitų užsienio kalbų (prancūzų, rusų, vokiečių) kalbėjimo įgūdžių vertinimas. Likę brandos egzaminai prasidės birželio 5 d.

Plačiau
Nacionalinė švietimo agentūra skelbia pagal gautus siūlymus pakoreguotą Dalykų tarpinių patikrinimų ir valstybinių brandos egzaminų užduočių aprašo projektą 2023-04-11 Nacionalinė švietimo agentūra skelbia pagal gautus siūlymus pakoreguotą Dalykų tarpinių patikrinimų ir valstybinių brandos egzaminų užduočių aprašo projektą

Nacionalinė švietimo agentūra skelbia pagal gautus siūlymus pakoreguotą Dalykų tarpinių patikrinimų ir valstybinių brandos egzaminų užduočių aprašo (toliau – Aprašas) projektą. Aprašo projektas skirtas pateikti detalią informaciją apie pagal atnaujintas bendrąsias programas nuo 2024 m. vyksiančių tarpinių patikrinimų ir nuo 2025 m. vyksiančių valstybinių brandos egzaminų užduočių pobūdį.

Plačiau