Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba prisijungė prie Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos organizuojamos suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokymosi tinklai“ ir lapkričio 20 – 24 dienomis kviečia Raseinių rajono gyventojus ir vyresniojo amžiaus žmones aktyviai dalyvauti įvairiuose renginiuose. Lapkričio 21 d. mokėmės "Šiaurietiško vaikščiojimo ALFA technikos". Mokymus pradėjome mokymų klasėje nuo teorinių žinių, paskui praktines žinias užtvirtinome vaikščiodami po Raseinių Maironio parką. Šiaurietiškas ėjimas – ne tik raumenis sutvirtinantis ir sąnarius pramankštinantis užsiėmimas, bet ir širdies darbą gerinanti mankšta. Jis ypač tinka vyresnio amžiaus žmonėms, kurie dėl sveikatos negalavimų negali bėgioti ar užsiimti kitu sportu. Ėjimas, atsispiriant lazdomis, „įdarbina“ daugiau nei 90 proc. viso kūno raumenų, tačiau neapsunkina nugaros ir sąnarių. Kiekvienas gali reguliuoti savo ėjimo tempą, dėl to nebus fizinio pervargimo. Šiaurietiško ėjimo entuziastai teigia, kad tai suteikia žvalumo, praskaidrina mintis ir pakelia nuotaiką. Šis ėjimo būdas gerokai efektyvesnis už įprastą vaikščiojimą be lazdų, nes išnaudojamos ne tik kojos, bet ir rankos bei viršutinė kūno dalis. Ėjimas su lazdomis, skirtingai nei bėgimas, nuima dalį krūvio, tenkančio kojų sąnariams ir nugarai, o teisingai atliekami judesiai atpalaiduoja kaklo ir pečių raumenis. Vaikščiojimas su lazdomis gerina širdies ritmą, nes daugiau įkvepiama deguonies, treniruojama širdies ir kraujagyslių sistema, gerėja aerobinė ištvermė. Be to, ši sporto šaka gerina medžiagų apykaitą – per valandą išeikvojama vidutiniškai apie 400 kalorijų, (vaikščiojant be lazdų – 280 kal/val.) bei 20-40 proc. daugiau energijos, negu paprastai einant.

   Mokymus vedė Šiaurietiško ėjimo instruktorė Silva Morkevičienė.

   Susitarėme, kad susitiksime pavasarį, užtvirtinti išmoktų praktinių žinių. O dabar vaikščiosime ir dar kartą vaikščiosime.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Švietimo centro informacija

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Už kalnus gali būti geriau tik kalnai 2023-11-20 / Apie TAU Už kalnus gali būti geriau tik kalnai

"Už kalnus gali būti geriau tik kalnai" - įsitikinę Raseinių TAU tapytojai. Ir visai nebūtina į juos nukeliauti ar nuvykti. Galima juose pabūvoti juos tapant: mėgaujantis potėpiais , štrichais, spalvomis...

Plačiau