Ar žinote ką veikia jaunimas? Tikriausiai ne vienam yra tekę lankytis Raseinių jaunimo centre, kuomet yra rodomi filmai, tačiau, raseiniškių tarpe „AJE sale“ vadinama vieta yra kur kas daugiau nei paprasta renginių ar filmų rodymo vieta. Šioje salėje nuo antradienio iki šeštadienio verda aktyvus jaunų žmonių gyvenimas.

   Šis, dar 2015 metais įkurtas, pavadinimus keitęs, nuo šių metų vasario 1 d. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos atviru jaunimu centru (Raseinių AJC)  tapęs, centras kasmet sulaukia vis daugiau lankytojų. Pagal 2019 metų statistiką, bendras lankytojų skaičius per II-IV ketvirčius – 3587 (unikalių lankytojų skaičius – 393) jauni žmonės.

   Raseinių AJC tikslas – didinti 14-29 metų amžiaus asmenų užimtumą vykdant veiklas, skirtas sudaryti sąlygas jaunam žmogui įsitraukti į asmeninę, profesinę, visuomeninę veiklą bei plėtoti ir ugdyti kompetencijas (asmenines, socialines, profesines, edukacines) vadovaujantis atvirojo darbo su jaunimu principais.

   Jaunimo užimtumo problemas spręsti perdavus Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybai, jaunuoliai džiaugiasi, kad užimtumo veiklos ne tik nesustojo, bet ir pasipildė naujomis užimtumo formomis. Kiekvieną penktadienį organizuojami bendri lankytojų ir darbuotojų susirinkimai, kurių metu abi pusės išsako savo norus, pasiūlymus. Artimiausiu metu planuojama pasitvirtinti metinį veiklų planą, kuriuo kryptingai bus dirbama, įtraukiant jaunuolius į savanorišką veiklą. Rengiamasi organizuoti protmūšius, susitikimus su įdomiais Lietuvos žmonėmis, pradės veikti menų, amatų ir kitų užsiėmimų dirbtuvės. Taip pat planuojama stiprinti bendradarbiavimą su kitų rajonų atvirais jaunimo centrais, kartu dalyvauti sportinėse ir projektinėse veiklose.

   Veidą keičia ir įstaigos patalpos – perdažyta laiptinė, atliktas generalinis patalpų valymas, kiti būtini kosmetinio remonto darbai. Šiuo metu vykdomas priešgaisrinės saugos sistemų bei papildomą lankytojų ir darbuotojų saugumą užtikrinančių priemonių įrengimas.

   Nors atviras jaunimo centras Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos rankose dar tik mėnesį, centro lankytojai jau spėjo sudalyvauti pojūčių teatro „Aš tavęs nevirškinu“ programoje, kurios metu jaunuoliai susipažino su kitokiu virškinamojo trakto veikimu – jaunimas patyrė kelionę, kuria energija iš maisto patenka į žmogaus kūną, patys ją kurdami kūnais ir vienas kitam padėdami. Visa tai menininkės pateikė per vieno paauglio istoriją, ypatingą dėmesį suteikiant emocinei būsenai. Per Užgavėnes centro lankytojus aplankė Raseinių trečiojo amžiaus universiteto (Raseinių TAU) studentės, kurios vaišino pačių iškeptais blynais. Tai buvo viena pirmųjų jaunuolių ir Raseinių TAU pažinčių, kurias bus siekiama plėtoti, ateityje organizuojant bendrus renginius.

   Kaip ir anksčiau, Raseinių AJC besilankantys jaunuoliai, iškilus gyvenimiškiems ar emociniams sunkumams, gali kreiptis į jaunimo darbuotoją, tačiau nuo vasario 1-osios, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba sudarė sąlygas jaunuoliams kreiptis į profesionalų psichologą nemokamai konsultacijai.

   Vasario pabaigoje Raseinių AJC lankytojai buvo supažindinti su atnaujintomis taisyklėmis, apibrėžiančiomis ne tik lankytojų ir darbuotojų teises, bet ir pareigas, kurių nesilaikant numatyta tam tikra atsakomybė.

   Kovo 27 dieną AJC lankytojos kviečiamos į vakarą, skirtą tik merginoms, kuriame kalbėsis joms aktualiomis temomis, bendraus su psichologe Justina Zelionkaite Dambrauskiene.

   Pasitikdamas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, Centro jaunimas ėmėsi iniciatyvos – kovo 10 d., 19 val., Raseinių AJC salėje organizuojama „Laisvės diskoteka“ jaunimui, kurioje jauni žmonės bus kviečiami švęsti laisvę kartu!

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba
V. Grybo g. 33, Raseiniai
Tel. (8 428)  51 571
El. paštas  info@rspt.lt

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos