Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau –  Raseinių AJC) spalio mėnesį toliau tęsė aktyvų darbą su jaunimu.

   Spalis – spalvingas ne tik dėl medžių lapų, bet ir dėl veiklų įvairovės. Raseinių AJC darbuotoja Audra Musteikaitė, vyko tobulėti į tęstinius darbo su jaunimu 5 modulių mokymus. Antrasis psichologijos mokymosi modulis buvo koncentruotas į savęs analizę – per metodines intervencijas vieni kitiems pristatė save, gilinosi į paauglystės laikotarpį, diskutavo apie prieraišumą ir jo stilius, traumines patirtis, sudėtingus paauglius ir ryšį su jais, bendravimo barjerus, emocijų perėjimą iš kito asmens. O trečiojo socialinio darbo modulio metu lektorius pristatė medžiagą apie perdegimą darbe. Taip pat diskutavo kas padeda/kenkia jaunuolių pasitikėjimui, „Forum teatro“ metodu darė atvejo analizę, išsiaiškino komplimentų svarbą, tyrinėjo grupės sugebėjimus, piešė savęs portretą, analizavo gyvenimo liniją, rašė laišką sau, sužinojo apie „Eko žemėlapio“ naudą.

   Raseinių AJC darbuotojai 27-28 d. dalyvavo jaunimo reikalų koordinatorių, su jaunimu dirbančių asmenų tinklo susitikime. Renginio metu, kartu su atstovais iš Jaunimo reikalų agentūros (toliau – JRA) apžvelgė kaip praėjo 2022 m., pasiekimus, svarbiausius rezultatus ir ko tikėtis 2023 m. Buvo skirta laiko darbui tikslinėse grupėse aktualioms temos aptarti, taip pat vyko įvairios veiklos: gerųjų praktikų, dirbtuvių, metodų pristatymai ir praktiniai užsiėmimai. Turėjo neformalaus bendravimo vakarą, kuriame galėjo atrasti naujų pažinčių, pasidalinti gerosiomis patirtimis su kitais jaunimo darbuotojais, gavo atsakymus į rūpimus klausimus iš JRA atstovų.

   Spalio mėnesį Neda B. ir Gustė M. tęsia ilgalaikę 6 mėn. savanorystę Raseinių AJC. Merginos savanoriauja organizuodamos ar prisidėdamos prie įvairių veiklų organizavimo – dekoracijų kūrimo, biliardo turnyro organizavimo, mobilaus darbo Nemakščiuose.

   Raseinių Atviram jaunimo centrui bendradarbiaujant su paramos fondu „Humanitarian Center of Ukraine“, vyko savanoriška veikla teikiant humanitarinę pagalba pinant tinklus Ukrainos karių technikai paslėpti. Į veiklą įsijungė: Raseinių AJC jaunimas, Raseinių Šaltinio progimnazijos 4a klasės mokiniai ir jų tėvai, garsus Lietuvos drabužių dizaineris – Aleksandras Pogrebnojus, Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis bei savivaldybės darbuotojai, jaunimas iš Ariogalos Atviros jaunimo erdvės, Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos IIIB klasės mokiniai ir daug kitų norinčių prisidėti savanoriaujančių asmenų.

   Jaunuolio Tito T. iniciatyva, kiekvieną pirmadienį vyko „Filmų vakaras“. Savanoris atsižvelgdamas į visų lūkesčius išrinko norimo žanro filmą. Po filmo peržiūros vyko filmo aptarimas.

   Visada smagu sulaukti svečių, Raseinių AJC apsilankė Ariogalos atviros jaunimo erdvės jaunuoliai ir darbuotoja. Siekiant skatinti organizacijų, dirbančių su jaunimu, bendradarbiavimą, jaunuoliai ir darbuotojai dalinosi gerąja patirtimi bei užsiėmė bendromis veiklomis. Popietę praleido aktyviai žaisdami stalo tenisą, biliardą, stalo futbolą. Atvykę svečiai išbandė ir Raseinių AJC esantį vairavimo simuliatorių, kurio dėka galėjo pasijausti taip lyg vairuotų tikrą automobilį ir, be abejonės, pasiklausyti tokios muzikos, kuri atitinka kiekvieno muzikinį skonį. Dienos pabaigoje prie arbatos puodelio aptarę įspūdžius planavo jau kitas veiklas, kurios galėtų suvienyti ir užtikrintų tolimesnį organizacijų bendradarbiavimą.

   Kasdien vyko jau įprastos veiklos: merginos kruopščiai darėsi manikiūrą, virtuvėlėje susirinkdavo mėgstantys gaminti, didžiojoje erdvėje vyko virtualios ir sportinės kovos, buvo žaidžiami stalo žaidimai, taip pat nuolatiniai pokalbiai, diskusijos, konsultacijos.

   Spalio 20 d. Raseinių AJC tarp centro lankytojų vyko draugiškas stalo teniso turnyras. Turnyre dalyvavo 12 jaunuolių. Visiems dalyviams už dalyvavimą įteiktos padėkos, prizininkams įteikti medaliai ir simbolinės Raseinių AJC dovanėlės.

   Įgyvendinant sporto projektą „Judėsiu – sau padėsiu“, Šilalės laisvalaikio ir sporto centro baseine vyko plaukimo treniruotės, Raseinių AJC – stalo teniso ir biliardo treniruotės, Raseinių „Energy Gym“ sporto klube – jėgos treniruotės. Raseinių AJC jaunuoliai mėgstą aktyvų laisvalaikį, tad drąsiai dalyvauja užsiėmimuose, siekia išsikeltų rezultatų.

   Spalio 26-osios dienos popietę į Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atvirą jaunimo centrą sugužėjo svečiai iš Kelmės ir Kėdainių Atvirųjų jaunimo centrų. Visi rinkosi į biliardo turnyrą, kuriame varžėsi net 26 jaunuoliai! Visiems dalyviams įteiktos padėkos už dalyvavimą biliardo turnyre ir parodytus puikius gebėjimus žaidžiant šį žaidimą. Veikla buvo finansuojama projekto „Judėsiu sau padėsiu“ lėšomis. Bendri pomėgiai vienija net ir skirtingas asmenybes, jaunimas iš Kelmės, Raseinių ir Kėdainių turėjo galimybę praplėsti savo pažinčių ratą, ugdyti savo socialines kompetencijas ir aktyviai leisti laiką drauge.

   Tęsiant sporto temą – Raseinių AJC žiūrėjo tiesiogines krepšinio varžybų transliacijas. Krepšinio žiūrėjimas būryje, tai geros emocijos, diskusijos, rungtynių analizė, aptarimai po rungtynių. Domėjimasis sportu skatina ir pačius jaunuolius sportuoti, domėtis savo gyvensena.

   Vykdomos mobilaus darbo veiklos su jaunimu Žaiginyje, Šiluvoje, Girkalnyje ir Nemakščiuose: sportinių žaidimų varžybos, kulinariniai užsiėmimai, pokalbiai, diskusijos, teminės veiklos.

   Spalio 28 d. vakarą, Atvirame jaunimo centre jaunuoliai šėlo vykusioje „Helovino“ diskotekoje, į kurią sugūžėjo net 130 jaunuolių. Diskoteką vedė ir meistriškai DJ pultą naudojo Raseinių rajono kultūros centro darbuotojas Domantas Valinčius. Dvi savaites prieš šokius jaunimo centro darbuotoja Audra M.  kartu su savanoriais: Skaidre K., Oksana S., Neda B., Guste M., Domantas K. ruošėsi ir organizavo „Helovino“ teminį vakarą – diskoteką. Jaunuoliai puošė Raseinių AJC patalpas bei kūrė dekoracijas. Raseių AJC patalpas puošė šiurpą keliantys vorai, netikras numirėlis. Taip pat akį traukė „ieškomų“ asmenų portretų koliažas ir kitos dekoracijos. Visi norintys galėjo pasidaryti gražių nuotraukų prie fotosienos su moliūgais, lemputėmis. Šokdamas jaunimas puikiai atsipalaidavo, gerai praleido laiką, atsitraukė nuo kasdienybės. Jaunimo darbuotojai džiaugėsi, sulaukę atsiliepimų iš jaunuolių, kad jiems norisi daugiau tokių vakarų, tad darbuotojai planuoja toliau organizuoti įvairius teminius vakarus – diskotekas.

   Raseinių AJC – tai galimybė Tau sudalyvauti įvairiose, neįprastose veiklose.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Audra Musteikaitė.

Raseinių AJC veiklos finansuojamos Raseinių rajono savivaldybės, Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos projektų „Atviro darbo su jaunimu plėtra Raseinių rajone 2022 m.“ ir „Mobiliojo darbo su jaunimu plėtra Raseinių rajone 2022 m.“, Sporto rėmimo fondo lėšomis.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos