Liepos 28 – 29 d. Raseinių r. švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro jaunuoliai kartu su darbuotojais plaukė baidarėmis Dubysos upe ir stovyklavo „Dubysa Veža“ stovyklavietėje kuri finansuojama JRA prie SADM projekto „Mobiliojo darbo su jaunimu plėtra Raseinių rajone 2022 m.“.

   Pirma diena prasidėjo baidarių plaukimu. Jaunuoliai plaukdami baidarėmis patyrė įvairiausių emocijų: adrenalino, nekantrumo, smalsumo, susižavėjimo, drąsos, džiaugsmo. Po baidarių žygio visi drauge ruošė užkandžiams sumuštinukus ir karštą arbatą. Vienas kitam padėdami statė palapines, įsirengė jaukią stovyklavietę. Jaunuoliai pasiskirstę komandomis pasidarė tinklinio turnyrą. Po turnyro vieningai pasiruošė vakarienei – daržoves, kepėsi šašlykus, dešreles. Kol darbuotojai su keliais jaunuoliais paruošė pirtį, kiti jaunuoliai žaidė stalo žaidimus, bendravo, susiskirstę grupelėmis, išbandė labirintą „100 langelių“, lavino savo atmintį, tobulino susitelkimą, darbą komandoje. Emocijų netrūko, komandos draugai pamatė, pažino vieni kitų stipriąsias ir silpnąsias puses. Pirties edukacijos metu – atsipalaidavo kūnas, atsikratėme įtampos, nurimo emocinė būsena, pailsėjome.

   Naktį praleidome palapinėse, tai dar vienas iššūkis, ne kiekvienas yra pratęs miegoti prie kitokių sąlygų, tačiau, paaiškėjo, kad gamtos prieglobstis jaunimui patiko.

   Rytas prasidėjo puikiai, visi su šypsenomis, šurmulys nuo pokalbių ir įspūdžių dalinimosi. Pasiskirstę darbais išsivirėme sriubą ant laužo. Žaidėme kamuoliu, maudėmės Dubysos upėje ir po truputi susitvarkę stovyklavietę „Dubysa Veža“ išvykome į namus, į kasdienybę.

   Visi grįžo labiau pažinę save ar savo draugus, sužinojo vieni kitų stipriąsias ir silpnąsias puses, išgirdo vieni kitų išgyvenimus, įsitikino kaip vis tik gera dirbti komandoje, nes komandoje mes galime daugiau.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Audra Musteikaitė

 

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Vairavimo įgūdžių lavinimas kartingų trasoje 2022-07-25 / AJC veiklos Vairavimo įgūdžių lavinimas kartingų trasoje

Liepos 21 d. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos atviro jaunimo centro 16 jaunuolių su 2 darbuotojais vyko į Smalininkų kartodromą, įgyvendinant veiklą – vairavimo įgūdžių lavinimas kartingų trasoje, finansuojamą Raseinių rajono mobilaus darbo su jaunimu „Be atstumo“ projekto lėšomis.

Plačiau
Žygis Maironio keliais su Atviro Jaunimo centro jaunimu 2022-07-15 / AJC veiklos Žygis Maironio keliais su Atviro Jaunimo centro jaunimu

Jaunimas nori žygiuoti! Puiku! Mes tam visada pasirengę. Net nedvejodami Žaiginio ir Raseinių atviro jaunimo centro jaunuoliai vyko į Dubysos regioninį parką ir žygiavo maršrutu ,,Maironio kelias padubysiu”. Žygio dalyviai, vedini ypatingų potyrių ir linksmojo šuns Hačio, keliavo vaizdingais Dubysos slėniais ir gėrėjosi Maironio apdainuotomis Dubysos atsiveriančiomis erdvėmis, banguojančiais slėniais, į vandenį nusileidžiančiais šlaitais ir kalvomis. Žygiuodami miškingais šlaitais gaivinosi srauniojoje Luknėje, o pažinimo žinias papildė gamtos grožį išaukštinančiomis Maironio eilėmis. Pavargę, bet laimingi, pasiekę tikslą ir baigę žygį, atviro jaunimo centro jaunuoliai stačia galva nėrė į srauniąją Dubysą, slėnį užpildydami jaunatvišku juoku, dainomis ir laužo dūmais..

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras. 2022 Birželio mėnesio apžvalga. 2022-07-01 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras. 2022 Birželio mėnesio apžvalga.

Birželio mėnesį daug dėmesio skyrėme  Raseinių atvirame jaunimo centro (toliau - Raseinių AJC) darbuotojų tobulėjimui:  7 d. Raseinių AJC atstovas dalyvavo VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros projekto „Kaimo bendruomenių veiklos skatinimas bei jaunimo aktyvinimas įgyvendinant Lietuvos kaimo plėtros 2014 – 2020 m. programą“ organizuojamame seminare „Jaunimo įtraukimas ir lyderystės skatinimas kaimo bendruomeninėje veikloje“;  21 - 23 d. Raseinių AJC darbuotojai dalyvavo antrojoje ilgalaikių mokymų dalyje „Emocinis jaunuolių palaikymas darbe su jaunimu“. Mokymų metu aptarėme santykio kūrimo pagrindus, individualaus darbo su jaunimu principus,  dalijomės patirtimi, metodais, analizavome sudėtingus atvejus ir jų sprendimo būdus darbe su jaunimu.

Plačiau
Raseiniškiai jaunimo vasaros akademijoje 2022-06-13 / AJC veiklos Raseiniškiai jaunimo vasaros akademijoje

Birželio 8-10 dienomis 9 jaunuoliai iš Raseinių - Eva, Barbora, Skaistė, Kamilė S., Kamilė D., Armandas, Renaldas, Tadas, Tajus, kartu su Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) darbuotojais Audra ir Renatu vykome į Jaunimo vasaros akademiją Palangoje.

Plačiau