Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos atviro jaunimo centro darbuotojai nuolat tobulėja, mokosi vieni iš kitų: birželio 21-23 d. dalyvavo antroje ilgalaikių mokymų dalyje „Emocinis jaunuolių palaikymas darbe su jaunimu“, kuriuose jaunimo darbuotojai susirinko iš visos Lietuvos. Mokymus vedė lektorius Nerijus Miginis.

   Pirma mokymų diena. Malonu buvo vėl išvysti prieš kelis mėnesius matytus veidus, pasidalinti prisiminimais iš ankstesnių mokymų dalies, išgirsti lūkesčius ir pradėti mokytis. Kaip visada grupei suvienyti pradėjome iššūkiu „Labirintas“. Lektorius Nerijus M. pasakojo apie santykio kūrimo pagrindus, individualaus darbo su jaunimu principus ir skirstė į grupes diskutuoti, dalintis patirtimi, metodais. Kas pirmą, o kas antrą kartą žiūrėjo filmą „Gerasis Vilas Hantigas“, kurio metu vyko epizodiniai filmo aptarimai. Dieną užbaigėme refleksija „Regionų vakaras“.

   Antroji diena prasidėjo „Enerdžaizeriais - baubas, pingvinai ir pelikanai“. Dirbome grupėse, diskutavome temomis apie intervencijas, sudėtingus atvejus ir įrankius darbe su jaunimu. Turėjome grupines intervizijas atvejo aptarimui, apie emocinį intelektą darbe su jaunimu bei emocinio palaikymo, individualaus konsultavimo principus, kuriuos pritaikysime savo darbe. Antroje dienos pusėje vyko teatro užsiėmimai, kuriuos vedė – Vilma Aleksienė. Viską aptarėme vakarinėje refleksijoje prie laužo.

   Trečiąją dieną su lektoriumi kūrėme užsiėmimus ir metodus, kuriuos galėsime panaudoti kasdieniame darbe su jaunimu. Aptarėme ilgalaikio mokymosi procesą ir grįžome į darbus su jaunimu.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Audra Musteikaitė.

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Raseiniškiai jaunimo vasaros akademijoje 2022-06-13 / AJC veiklos Raseiniškiai jaunimo vasaros akademijoje

Birželio 8-10 dienomis 9 jaunuoliai iš Raseinių - Eva, Barbora, Skaistė, Kamilė S., Kamilė D., Armandas, Renaldas, Tadas, Tajus, kartu su Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) darbuotojais Audra ir Renatu vykome į Jaunimo vasaros akademiją Palangoje.

Plačiau
Biliardo turnyras 2022-06-03 / AJC veiklos Biliardo turnyras

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centre (toliau – Raseinių AJC)  svečiavosi  Kelmės kultūros centro struktūrinio padalinio – Kelmės atviro jaunimo centro jaunuoliai ir darbuotojos.

Plačiau
Raseinių atviro jaunimo centro darbuotojos dalyvavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo mokymuose 2022-05-25 / AJC veiklos Raseinių atviro jaunimo centro darbuotojos dalyvavo tarpinstitucinio bendradarbiavimo mokymuose

Gegužės 24 d. Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje vyko - Raseinių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įgyvendinamo projekto „Adaptuoto ir išplėsto jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų (JPSPP) teikimo modelio įdiegimas Akmenės, Klaipėdos ir Raseinių rajonų savivaldybėse“ algoritmų diegimo patirties perdavimo renginys - tarpinstitucinio bendradarbiavimo mokymai, kuriuose dalyvavo Raseinių Atviro jaunimo centro darbuotojos. Mokymus moderavo Gintarė Razulevičiūtė bei Areta Skukauskienė.

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras. 2022 Balandžio mėnesio apžvalga. 2022-05-02 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras. 2022 Balandžio mėnesio apžvalga.

 Raseinių AJC jaunimo darbuotojai nuolat tobulėja, mokosi vieni iš kitų: balandžio 13-15 d. dalyvavome ilgalaikiuose mokymuose „Darbas su jaunimu post-covid kontekste“, kuriuose  jaunimo darbuotojai iš visos Lietuvos diskutavo, ieškojo patarimų, dalinosi darbo su jaunimu patirtimi, dalyvavo metodinėse intervencijose. Mokymus vedė lektoriai N. Miginis, M. Ulozas.

Plačiau