Nuo kitų metų rugsėjo mokyklose atsiras gyvenimo įgūdžių pamokos, skaičiuojama, kad tam vieneriems mokslo metams prireiks apie 7 mln. eurų.

   „1-4 klasėse programa bus įgyvendinama integruotai, to paties mokytojo. Nuo 5 klasės vyks po vieną pamoką savaitėje, o 6-10 klasėms viena pamoka per dvi savaites“, – praėjusią savaitę vykusiame Seimo Psichikos sveikatos pakomitečio ir Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos bendrame posėdyje sakė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos patarėjas Ignas Gaižiūnas.

   Ministerijos skaičiavimais, tam kitiems mokslo metams prireiks 7,2 mln. eurų, vėliau, didinant pamokų skaičių, 2024 metams – 28,8 mln., 2025 metams – 43,2 mln. eurų.

   „Nurodytos lėšos reikalingos, kad programa būtų įgyvendinama visa apimtimi, t. y. nuo 1 iki 10 klasės, skiriant po vieną savaitinę pamoką. Nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos keturiems mėnesiams suplanuota skirti 2 mln. 34 tūkst. eurų. Daugiausia lėšų skiriama mokytojų darbo užmokesčiui“, – BNS informavo ministerija.

   Anot ministerijos, norėtųsi, kad ir 6-10 klasėms pamoka vyktų kartą per savaitę, tačiau startuoti tokių galimybių šiuo metu nesama, tad pamokų skaičius didės pamečiui.

Plačiau: Nuo kito rugsėjo mokyklose atsiras gyvenimo įgūdžių pamokos - LRT

Šaltinis: Nuo kito rugsėjo mokyklose atsiras gyvenimo įgūdžių pamokos - LRT

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Kūryba taip pat yra savotiška kalba 2022-10-17 Kūryba taip pat yra savotiška kalba

„Mes kalbame žodžiais, kurie tampa tiltais tarp mūsų sielų ir išorinio pasaulio. Savo jausmus, mintis vieni kitiems perteikiame žodžiais. Kūryba taip pat yra savotiška kalba, kuria menininkas žiūrovams ar klausytojams perteikia savo jausmus ir mintis,“− dalinasi savo mintimis Raseinių TAU menininkai. 

 

Plačiau