Ko gero, nei vienas garsas širdyje ir atmintyje neišlieka tiek ilgai, kiek Rugsėjo pirmosios varpelio, atveriančio per vasarą uždarytas duris į mokyklą. Sunku pasakyti, kas, pro jas žengdamas, patiria daugiau jaudulio – mokinys, ar mokytojas. Aišku viena – rugsėjis įvairiausiais prisiminimais visada ataidi į mokytojų senjorų širdis.

   Rugsėjo pirmosios dienos popietę jau dvyliktą kartą Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba sukvietė mokytojus senjorus į tradicinį renginį „Rugsėjo aidas“, kurį po savo stogu svetingai priglaudė Raseinių Šaltinio progimnazija. Ši diena minima kaip Mokslo ir žinių diena, todėl į šventę buvo pakviesti ir Raseinių TAU studentai, kurie po vasaros atostogų vėl sugrįžta į savo mėgstamus užsiėmimus. Mokytojai senjorai Vidutė ir Jonas Vaičaičiai pasidalino mintimis, kurios užplūsta kiekvieną rugsėjį, Raseinių TAU prodekanė Ona Kazbarienė pasveikino visus šventės proga ir pakvietė tuos, kurie dar neįstojo į Raseinių TAU, įsilieti į besimokančiųjų gretas. Reda Kunickienė, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė, pasidžiaugė, kad praėjusiais mokslo metais Raseinių TAU studentai, kurių nemažą dalį sudaro mokytojai senjorai, aktyvia veikla garsėjo ne tik rajone, bet ir šalyje. Savo apsilankymu „Rugsėjo aido“ dalyvius pagerbė Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Modesta Lukoševičienė ir vyriausioji specialistė Danutė Vizbarienė. Visi jie žavėjosi senjorų entuziazmu, energija, optimizmu ir veiklumu, kurio dažnai gali pavydėti net jaunimas, bei linkėjo patirti naujų įspūdžių, kiekvienoje dienoje atrasti šviesių spalvų ir minčių. Meras pasveikino kiekvieną mokytoją senjorą įteikdamas po kardelio žiedą. Kaip ir kasmet, senjorų asmenines bibliotekas papildė knygos, kurias jiems padovanojo tradicinės pilietinės akcijos „Padovanok knygą senjorui“ dalyviai: Asta Pagarauskaitė, Reda Stulgytė, Inga Stoškevičienė, Regina Ašmontienė, Jovita Sokienė, Zigmas ir Vidutė Micevičiai, Raseinių rajono savivaldybės administracija, VšĮ „Atrask Raseinius“, Raseinių Rotary klubas, Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazija, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

   Renginio vedėja Sandra Maslauskienė meistriškai įpynė į „Rugsėjo aido“ scenarijų spalvingą jausmų paletę: nuo nostalgijos, iki linksmų pašmaikštavimų, sukėlusių salėje ne vieną juoko bangą. Šventę vainikavo gyvo garso grupės „Bonus“ koncertas. Matant, kaip senjorai kartu su atlikėjais dainuoja, jiems ploja, šoka, organizatoriams kilo minčių, kad kitąmet šventę reikėtų organizuoti taip, kad ši nuostabi publika turėtų daugiau galimybių judėti, šėlti. Juk studentai!

Valdonė Balčaitienė, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė

Ačiū
1
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Šventė „Rugsėjo aidas“ 2022 2022-06-28 Šventė „Rugsėjo aidas“ 2022

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba tradiciškai organizuoja renginį Raseinių rajono mokytojams senjorams ir Raseinių Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentams „Rugsėjo aidas“.  Kasmet šventiškai nusiteikę įvairių rajono ugdymo įstaigų mokytojai senjorai ir Raseinių TAU studentai renkasi pasidžiaugti prasidėjusiais naujais mokslo metais.

Plačiau
Ambasadorių susitikimas Betygaloje 2022-06-23 Ambasadorių susitikimas Betygaloje

Raseinių rajone ugdymo turinio atnaujinimui sėkmingai įgyvendinti pavasarį rajoninė ugdymo turinio (toliau – UT) koordinavimo komanda atrinkto 16 dalykų mokytojų, kuriems pirmiems buvo sudaryta galimybė mokytis. Mokytis tam, kad paskui savo patirtimi galėtų pasidalinti su savo kolegomis mokytojais dalykininkais. Šios pirmosios kregždės UT skleidėjos, visoje Lietuvoje pavadintos ambasadoriais – UT ambasadoriais.

Plačiau
Pedagogų karjeros modelio projektas 2022-06-23 Pedagogų karjeros modelio projektas

Esame pradėję konsultacijas dėl Pedagogų karjeros modelio. Pirminis karjeros modelio projektas buvo pristatytas viešojoje konsultacijoje gegužės mėnesį, jis pateiktas komentarams ir šiuo metu peržiūrimas pagal gautus siūlymus. Netrukus vėl bus rengiamos viešos diskusijos ir tariamasi toliau. Liepos pradžioje vyks konsultacijos su kaimyninių šalių ekspertais, aptariami jų šalyse taikomi pedagogų karjeros modeliai.

Plačiau