Raseinių rajone ugdymo turinio atnaujinimui sėkmingai įgyvendinti pavasarį rajoninė ugdymo turinio (toliau – UT) koordinavimo komanda atrinkto 16 dalykų mokytojų, kuriems pirmiems buvo sudaryta galimybė mokytis. Mokytis tam, kad paskui savo patirtimi galėtų pasidalinti su savo kolegomis mokytojais dalykininkais. Šios pirmosios kregždės UT skleidėjos, visoje Lietuvoje pavadintos ambasadoriais – UT ambasadoriais.

   Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos administracijos iniciatyva, birželio 22 d., visi Raseinių rajono mokytojai ambasadoriai buvo pakviesti į Betygalos bendruomenės namus pasidalinti ilgalaikių išklausytų mokymų patirtimis. Raseinių švietimo pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja Silva Morkevičienė perdavė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Modestos Lukoševičienės šilčiausius palinkėjimus vasarai ir Raseinių švietimo pagalbos tarnybos direktorės Redos Kunickienės padėką ir dovanėles.

   Susitikimo metu Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkės moderavo diskusiją. Diskusijos metu gavo atsakymus į klausimus: Ką laimėjau? Kokią kainą už tai sumokėjau? Kokią įžvalgą galiu padaryti?

   Susitikimas kitose erdvėse davė savo pliusų: pasijusti laisviau, realiai įvertinti mokymų naudą ir ateities perspektyvas. Kartu išgerta  arbata, suvalgytas sūris su žemuogėmis  sušildė visus ir nuteikė pozityviai.

Į UT atnaujinimą  eisime valso ritmu be jokios įtampos ir baimių.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja Silva Morkevičienė

Nuotraukoje :Raseinių rajono UT ambasadoriai su Raseinių rajono švietimo pagalbos darbuotojomis

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Pedagogų karjeros modelio projektas 2022-06-23 Pedagogų karjeros modelio projektas

Esame pradėję konsultacijas dėl Pedagogų karjeros modelio. Pirminis karjeros modelio projektas buvo pristatytas viešojoje konsultacijoje gegužės mėnesį, jis pateiktas komentarams ir šiuo metu peržiūrimas pagal gautus siūlymus. Netrukus vėl bus rengiamos viešos diskusijos ir tariamasi toliau. Liepos pradžioje vyks konsultacijos su kaimyninių šalių ekspertais, aptariami jų šalyse taikomi pedagogų karjeros modeliai.

Plačiau
Vyresnio amžiaus žmonių mokymosi galimybės 2022-06-17 Vyresnio amžiaus žmonių mokymosi galimybės

2022 m. birželio 10 d. Raseinių trečiojo amžiaus universiteto 8 studentai grupė lankėsi Jonavos trečiojo amžiaus universiteto (TAU) iniciatyva organizuotoje konferencijoje „Vyresnio amžiaus žmonių mokymosi galimybės“. Tai vienas iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamo projekto „Senjore, būk pilietiškas! Nustok dejuoti, pradėk veikti!“ renginių. Konferencijoje dalyvavo virš 70 TAU klausytojų iš 25 Lietuvos universitetų ir bene 10 itin garbingų svečių iš Lietuvos Respublikos Seimo, ministerijų ir Lietuvos savivaldybių asociacijos. 

Plačiau
Dvi dienos bendradarbystės 2022-06-15 Dvi dienos bendradarbystės

Dvi aktualios temos - mokytojų profesinio tobulėjimo aspektai ir kvalifikacijos tobulinimo reglamentavimo pokyčiai- aptariamos Lietuvos švietimo centrų darbuotojų asociacijos organizuojamoje konferencijoje „Pedagogų kvalifikacijos tobulinimo institucijų kaitos veiksniai ir kryptys“. Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybą atstovavo direktoriaus pavaduotoja Silva Morkevičienė.

Plačiau
UTA: KAS VYKSTA? 2022-06-09 UTA: KAS VYKSTA?

Kviečiame visą švietimo bendruomenę, socialinius partnerius ir visus norinčius dalyvauti nuo šių metų pradžios kiekvieną mėnesio paskutinį penktadienį organizuojamoje vaizdo konferencijoje UGDYMO TURINIO ATNAUJINIMAS: KAS VYKSTA?

Vaizdo konferencija vyksta „Teams Live“ platformoje bei transliuojama NŠA „Facebook“ paskyroje.

Plačiau
Meno dermės paieškos 2022-06-07 Meno dermės paieškos

Birželio  3 d., penktadienį, Raseinių TAU menų  fakulteto studentai lankėsi Raseinių krašto istorijos muziejuje veikiančioje humanitarinių mokslų daktaro, dizainerio, Vilniaus dailės akademijos dizaino katedros profesoriaus Vytauto Kibildžio kūrybos darbų  parodoje „Atsklandos”. 

Plačiau