RESPUBLIKINĖS PRADINIŲ KLASIŲ MOKYTOJŲ KONFERENCIJOS ,,PATIRTYS IR IT PANAUDOJIMO GALIMYBĖS PRADINIAME UGDYME“ APRAŠAS

 

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Respublikinės pradinių klasių mokytojų konferencijos ,,Patirtys ir IT panaudojimo galimybės pradiniame ugdyme“ (toliau – Konferencija) aprašas reglamentuoja Konferencijos tikslą, dalyvius, rengėjus, organizavimo ir vykdymo tvarką.

2. Konferenciją organizuoja Raseinių Šaltinio progimnazijos pradinių klasių mokytoja ekspertė Liuba Vaigauskienė, pradinių klasių mokytojas metodininkas Žydrūnas Kapočius, pradinių klasių mokytoja metodininkė Saulė Tiškuvienė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolanta Stankaitienė ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė Saulė Sitavičienė.

3. Konferencijos aprašas skelbiamas interneto svetainėse www.rspt.lt

 

II. KONFERENCIJOS TIKSLAS IR UŽDAVINIAI

4. Konferencijos tikslas – pasidalinti gerąją darbo patirtimi taikant IKT ugdymo procese.

5. Probleminės sritys:

   5.1. IKT taikymo pradiniame ugdyme gerosios praktikos pavyzdžiai;
   5.2. mokinių bendrųjų kompetencijų ugdymas pasitelkiant virtualias mokymo/si aplinkas;
   5.3. skaitmeninio turinio kūrimas;
   5.4. bendravimas pasitelkus skaitmenines technologijas;
   5.5. pilietiškumas internete;
   5.6. vertinimas ir įsivertinimas;
   5.7. saugumas elektroninėje erdvėje.

 

III. KONFERENCIJOS DALYVIAI

  1. Respublikos bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių mokytojai.

 

IV. KONFERENCIJOS ORGANIZAVIMO TVARKA

  1. Konferencija vyks 2022 m. balandžio 21 d. virtualioje konferencijų aplinkoje Zoom.
  2. Pranešėjai registruojasi iki 2022 m. balandžio 12 d. užpildydami registracijos anketą https://forms.gle/Db3rSeqyaPF9kMe56
  3. Klausytojai registruojasi www.semiplius.lt nuo 2022 m. balandžio 4 d. iki 2022 m. balandžio 19 d.
  4. Konferencijos pradžia – 2022 m. balandžio 21 d. 9.00 val.
  5. Dalyvių prisijungimas vyks nuo 8.30-8.55 val.
  6. Konferencijos pranešėjams bus išduodamos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos pažymos.
  7. Konferencijos klausytojams bus išduotos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos kvalifikacijos tobulinimo pažymos.
  8. Kvalifikacijos tobulinimo pažymos mokestis – 1 Eur. Mokestį galima sumokėti tik pavedimu.

Pavedime nurodyti:
Gavėjas – Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba
Įstaigos kodas 300054296
Luminor bankas
Sąskaitos Nr. LT034010041400381471
Mokėjimo paskirtis – vardas, pavardė už konferenciją ir asmens kodas.

  1. Informaciją apie konferenciją teikia Saulė Sitavičienė, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos metodininkė, tel. 8 601 74 142, el. p.  saule.sitaviciene@rspt.lt
  2. Konferencijos darbotvarkė užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųsta el. paštu.

 

V. REIKALAVIMAI PRANEŠIMAMS

  1. Pranešimo trukmė iki 10 min.
  2. Pranešimo pradžioje nurodoma tema, autorius/iai, pareigos, darbovietė.
  3. Pranešimo tema turi būti skirta pasirinktai probleminei sričiai pristatyti.
  4. Pranešimas gali būti pateiktas PowerPoint ar kita analogiška programa. Galimas ir vaizdo (video įrašai) pranešimas.
  5. Žodiniai pranešimai pristatomi konferencijos darbotvarkėje numatytu laiku.

 

VII. BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Organizatoriai pasilieka teisę koreguoti konferencijos aprašą.
Ačiū
2
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Ukrainos vaikai šalia mūsų: kaip reaguoti į jų jausmus ir elgesį 2022-03-10 Ukrainos vaikai šalia mūsų: kaip reaguoti į jų jausmus ir elgesį

Iš Ukrainos atvykę vaikai/paaugliai išgyvena skaudžius įvykius, todėl net ir apsistoję saugioje aplinkoje gali jaustis bei elgtis labai įvairiai: būti jautrūs, dirglūs, liūdni, nerimauti ir būti labai nerimastingi, atsiriboję, bijoti arba stipriai pykti, taip pat gali atrodyti viskam abejingi arba būti linksmi ir užsiimti jų amžiui įprastomis veiklomis, turėti stiprius besikeičiančių emocijų protrūkius: verksmo – juoko – pykčio.

Plačiau
Kaip suaugusiems reaguoti į priešišką vaikų elgesį, nukreiptą prieš rusakalbius? 2022-03-03 Kaip suaugusiems reaguoti į priešišką vaikų elgesį, nukreiptą prieš rusakalbius?

Šiomis dienomis viešojoje erdvėje girdisi vis daugiau nerimo dėl rusakalbių vaikų žeminimo, įžeidinėjimų, prieš juos nukreiptos agresijos ir kaltinimų, susijusių su įvykiais Ukrainoje. Labai svarbu, kad nei vienas suaugęs neliktų abejingas tokioms patyčioms ir nedelsdamas jas stabdytų. Paramos vaikams centro psichologai rekomenduoja, kaip derėtų elgtis suaugusiems.

Plačiau
Atvirukas Lietuvai 2022-03-02 Atvirukas Lietuvai

Lietuvos Valstybės atkūrimo diena – viena svarbiausių datų Lietuvos valstybingumo kelyje, simbolizuojanti mūsų stiprybę, skatinanti ugdyti pilietiškumą, puoselėti tradicijas. Belaukiant Vasario 16-osios, Raseinių rajono bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai dalyvavo virtualiame konkurse ,,Atvirukas Lietuvai“. Šį konkursą organizavo Raseinių Viktoro Petkaus progimnazija, Raseinių Šaltinio progimnazija ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

Plačiau
Kaip su vaikais ir paaugliais kalbėtis apie karą Ukrainoje? 2022-02-24 Kaip su vaikais ir paaugliais kalbėtis apie karą Ukrainoje?

   Žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose, iš artimųjų ir kitų suaugusiųjų girdėdami daug skirtingos informacijos apie karinius veiksmus Ukrainoje, vaikai ir paaugliai gali jausti didelį nerimą, jiems gali kilti įvairių klausimų. Kaip tėvams kalbėtis su vaikais apie situaciją Ukrainoje, rekomenduoja Paramos vaikams centro psichologai. 

Plačiau
NŠA mokymai: nuo dalykinių žinių tobulinimo link atnaujinto ugdymo turinio 2022-02-18 NŠA mokymai: nuo dalykinių žinių tobulinimo link atnaujinto ugdymo turinio

   Atnaujinamos bendrojo ugdymo programos – viena labiausiai pastaruoju metu aptarinėjamų temų, apie jas diskutuoja ne tik švietimo bendruomenė, bet ir plačioji visuomenė. Svarbu programas ne tik atnaujinti, bet ir pasirengti su jomis dirbti. Kaip tam ruošiasi švietimo bendruomenė, kokią pagalbą jai teikia Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA)? Apie tai pokalbis su NŠA Ugdymo departamento direktoriumi, edukologijos mokslų daktaru Vaino Brazdeikiu.

Skaitykite daugiau: https://www.svietimonaujienos.lt/nsa-mokymai-nuo-dalykiniu-ziniu-tobulinimo-link-atnaujinto-ugdymo-turinio/

Plačiau