Dvidešimt antrosios suaugusiųjų mokymosi savaitės idėja išplaukia iš poeto prieš 80 metų parašytų Vytauto Mačernio minčių, kurios ir šiandien nepraranda prasmės:
„Žmogus neturi gyventi be rūpesčio ir be, nors ir mažų, siekimų. Bet koks uždavinys, atsistojęs žmogui prieš akis, reikalauja jį nugalėti, reikalauja šiokio tokio jėgų įtempimo, vilties kliūtį nugalėti, baimės, nerimavimo, susikoncentravimo. Taip, kaip imtynininko raumenys nesigimnastikuojant suskystėja, tampa nebetvirti, taip žmogaus gyvenime dvasinės jėgos, bėgant lygiam gyvenimui, susiniveliuoja, išblunka, žmogus lieka bevalis, nežinąs, kas jis yra. Siela it guma, jei ji netampoma, vėliau nebeišsitempia. Ją reikia lavinti, kaip sportininkas lavina savo kūną, kuris galėtų pasiekti vis didesnius rezultatus. Lygiam gyvenime siela apmiršta, ir žmogus nebežino, ko jis vertas..“ (Vytautas Mačernis, 1941.II.5)

   Įsiskaitykime dar kartą į šias mintis ir pagalvokime, ką per mokymosi savaitę mes patys galėtume bei mūsų suaugę mokiniai, mūsų įstaigos ir organizacijos galėtų ugdytis, lavintis ir tobulinti, kad mūsų visų gyvenimas taptų labiau kokybiškas, o mokymasis neturėtų stabdžių.

   Kviečiame sudalyvauti Raseinių rajone organizuojamuose renginiuose. Planuodami Mokymosi savaitės renginius atsižvelkime į Covid -19 situaciją. Pagalvokime apie susitikimus „gyvai“ ir virtualiai, būkime sąmoningi ir pilietiški, planuokime renginius atsakingai ir laikydamiesi rekomendacijų.

Suaugusiųjų mokymosi savaitės „Mokaisi – gyveni, gyveni – mokaisi!“ prgorama

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Mokyklos (ne)standartas 2021-10-27 Mokyklos (ne)standartas

Mieli švietimo bendruomenės nariai, norėtume Jus dar kartą pakviesti į programos „Renkuosi mokyti!“ organizuojamą konferenciją „Mokyklos (ne)standartas“, vyksiančią lapkričio 5 dieną 14-18 val.

Plačiau