Pasibaigus paskutiniam pavasario mėnesiui, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau –  Raseinių AJC) komanda pateikia gegužės mėnesio apžvalgą.

   Prisiminus gegužę kyla daug gerų emocijų ir prisiminimų. Atlaisvinus karantiną pradėjome vykdyti mobilų darbą keturiuose Raseinių rajono vietovėse: Girkalnyje, Nemakščiuose, Šiluvoje ir Žaiginyje. Mobilus darbas su jaunimu orientuotas į jauną žmogų, jo poreikius, lūkesčius. Gegužės mėnesį vykdant mobilaus darbo lankytojų registraciją, į užsiėmimus įsitraukė 47  jaunuoliai. Galime drąsiai teigti, kad pirmasis mobiliojo darbo mėnuo sėkmingas ir tikimės, kad jaunuolių gretos tik dar labiau augs.

   Taip pat šį mėnesį susitikome su skirtingų miestelių vietos bendruomene. Prisistatėme kas mes tokie, iš kur esame ir koks mūsų tikslas vykdant mobilų darbą su jaunimu. Ateityje ir toliau bendradarbiausime su vietos bendruomenėmis, vykdysime susitikimus, siekiant gerinti jauno žmogaus įvaizdį.

   Gegužės 7 d. vykdėme akciją „Darom“. Akcija vyko Nemakščių pušyne, dalyvavo 10 Raseinių AJC jaunuolių. Radiniai buvo labai įvairūs: pradedant buteliais ir užbaigiant padangomis. Dėkojame Nemakščių seniūnui Remigijui Laugaliui, kad noriai bendradarbiavo, pasirūpino surinktų atliekų išvežimu ir palaikė jaunuolių iniciatyvą.

   Gegužės 14 dieną buvo suorganizuotas žygis į  Praviršulio tyrelio botaninį-zoologinį draustinį. Žygyje dalyvavo 7 jaunuoliai. Jaunuoliai ne tik žygiavo, bet kartu patys surengė ir dalyvavo švaros akcijoje „DAROM IKI GALO: SURINK-RŪŠIUOK-PRIDUOK“. Sargelių bendruomenėje dalyvavo kaimiško maisto gaminimo edukacijoje. Pažintinės ekskursijos metu Sargelių bendruomenės pirmininkė Daiva Šeškauskaitė papasakojo apie tyrelio išsaugojimo darbus, supažindino su pelkės ypatumais. Jaunuoliai ne tik geriau pažino savo krašto apylinkes, bet kartu ugdėsi socialiniai įgūdžiai, įgijome pasitikėjimo savo jėgomis.

   Vyko kulinariniai užsiėmimai, kurių metu jaunuoliai kepė blynus, agurkus (skamba kiek keistokai), bet mūsų jaunimas nenuspėjamas ir užmojai su netradiciškais receptais – natūrali kasdienybė.

   Sočiai ir skaniai pasistiprinome maistu, tad ne mažą gegužės mėnesio dalį aktyviai sportavome, tam, kad palaikyti gerą fizinę būklę, emocinę savijautą. Vykdant mobilųjį darbą žaidėme: kvadratą, tinklinį ir krepšinį, manome, kad „Tuku tuku“ taip pat priskirtume prie sportinės veiklos, nes reikia pabėgioti. Žaidimas „Bulvė“ taip pat buvo neatsiejamas gegužės mėnesio topas.

   Gegužės 24, 25 dieną Raseinių AJC, Radviliškio ir Pakruojo darbuotojai dalyvavo mokymuose „Patirtinio mokymosi techninė treniruotė“, kuriuos vedė Nerijus Miginis. Patirtiniai mokymai vyko praktiškai naudojant ir taikant įvairius grupinius metodus, vyko refleksijos, dienos ir visų mokymų aptarimas. Galvose sukosi mintys, kad visa mokymų medžiaga naudinga ne tik jaunimo centrų darbuotojams, bet ir patiems jaunuoliams, nes suteikta informacija ir metodų taikymas gali būti pritaikomos organizuojant veiklas jaunimui: vasaros stovyklose, jaunuoliams skirtų mokymų metu.

   Gegužės 25 dieną jaunuoliai dalyvavo nuotoliniame susitikime su kariuomenės atstovu. Kitaip tariant „Profesijos diena“, kurios metu jaunimas galėjo daugiau sužinoti apie Lietuvos kariuomenę, taip pat užduoti rūpimus klausimus šios srities atstovui Andriui Jovaišui. Galbūt ateityje ir iš Raseinių AJC jaunuolių pasirinks būtent šią specialybę ir sieks geriausio rezultato savo pasirinktoje profesinėje sferoje. Susitikime dalyvavo 19 jaunuolių.

   Be visų aktyvių užsiėmimų vyko: individualios konsultacijos, grupinės diskusijos, savanorių kuravimas.

   Individualių konsultacijų metu jaunuoliai galėjo asmeniškai kreiptis į Raseinių AJC darbuotojus ir spręsti jiems iškilusias problemas ar tiesiog būti išklausytiems.

   Grupinės diskusijos leido geriau pažinti jaunuolių pomėgius, jų asmenines būdo savybes diskutuojant apie planuojamas vykdyti veiklas ir ko labiausiai norėtų pasibaigus karantinui.

   Ilgalaikę savanorystę Raseinių AJC atlieka dvi savanorės, kurios prisideda prie veiklų organizavimo vyksta į kitas vietoves vykdant mobilų darbą, tad kuruojame savanorius, padedame su iškilusiais sunkumais, sudarome galimybę save realizuoti įvairiuose užsiėmimuose.

   Vienas iš bendravimo būdų sujungiant jaunimą bendrai veiklai ir ugdant bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius-stalo žaidimai. Praėjusį mėnesį „Dixit“ žaidimas išstūmė populiarųjį „Uno“ iš viršūnių.

   Pasibaigė pavasaris, o kitą mėnesį sugrįšime jau su pirmojo vasaros mėnesio apžvalga.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Kristina Taučaitė

 

Veiklos vykdomos ir finansuojamos iš projektų:

„Atviro darbo su jaunimu plėtra Raseinių rajone 2021“

„Mobiliojo darbo su jaunimu plėtra Raseinių rajone 2021 m.“

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Sėkmės trajektorija 2021 2021-05-24 Sėkmės trajektorija 2021

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba gegužės 20 d. olimpiadų laimėtojams, juos parengusiems mokytojams ir vadovams dovanojo Whatansu komandos nuotolines žaidynes  „Nubrėžti trajektoriją tarp žinių ir sėkmės online – Misija (ne)įmanoma“. Žaidynių pradžioje dalyvius pasveikino Kęstutis Užemeckas, Raseinių rajono savivaldybės mero pavaduotojas. 

Plačiau
Žygis į klampią pelkę su atviro jaunimo centro jaunimu 2021-05-21 Žygis į klampią pelkę su atviro jaunimo centro jaunimu

Braidžioti po klampią pelkę reikia nemažai drąsos! Tačiau mes, Žaiginio ir Raseinių atvirojo jaunimo centro jaunuoliai, nepabūgome. Vedini ekstremalių pojūčių ir ištroškę ypatingų potyrių, vykome į Praviršulio tyrelio botaninį-zoologinį draustinį. Mus pasitiko ir grupę saugiai lydėjo patyrusi vedlė Sargelių bendruomenės pirmininkė dr. Daiva Šeškauskaitė. Profesionali gidė supažindino su pelkės ypatumais ir padėjo liūno įmantrybes bei pelkės didybę pajusti visa jėga!

Plačiau
Rajoninės atnaujinamo ugdymo turinio įgyvendinimo koordinavimo komandos veiklų pradžia 2021-05-11 Rajoninės atnaujinamo ugdymo turinio įgyvendinimo koordinavimo komandos veiklų pradžia

Raseinių rajono savivaldybės administracjos direktoriaus  2021 m. vasario 15 d.  patvirtintu įsakymu Nr. A1-170 „Dėl atnaujinamo ugdymo turinio įgyvendinimo koordinavimo komandos sudarymo“  buvo patvirtinta rajoninė atnaujinamo ugdymo turinio (toliau – UT) įgyvendinimo koordinavimo komanda, kurios pagrindinis tikslas yra padėti ugdymo įstaigoms, jų vadovams ir mokytojams sėkmingai įgyvendinti UT diegimo procesą mūsų rajone. Rajoninei komandai vadovauja Modesta Lukoševičienė, Raseinių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja. 

Plačiau