Naujieji metai prasidėjo įprastai karantino nuotaikomis, tačiau į visą susidariusią situaciją žiūrime pozityviai ir kantriai laukiame, kada vėl galėsime susitikti gyvai, bendrauti ir leisti turiningai laisvalaikį kartu. 

   2021 metų pirmasis mėnuo - sausis mus gausiai palepino sniegu, tad nusprendėme tai išnaudoti ir paskatinti jaunimą nevaržomai juo džiaugtis. 

   Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – Raseinių AJC) socialinio tinklapio „facebook“  paskyroje patalpinome skelbimą pavadinimu „Parodyk, kaip džiaugiesi sniegu“, kuriame kvietėme jaunimą dalintis patirtomis žiemos linksmybėmis. Vieni jaunuoliai kėlė nuotraukas ar vaizdo įrašus į komentarus, kiti savo žiemos linksmybes siuntė privačiomis žinutėmis į bendrąsias „Messenger“ grupes. Taip pat paskelbėme konkursą „Statyk besmegenį, kol yra sniego“, skatindami karantino laikotarpiu suburti jaunuolius ir jų šeimos narius bendrai kūrybinei veiklai, pajusti kūrybinį pasitenkinimą bei aktyviai praleisti laisvalaikį. 

   Pakylėti sniego gausumo ir  atliepdami į Raseinių AJC savanorės iniciatyvą, nusprendėme sukurti „Sniego angelų“ iššūkį, į kurį įtraukėme ir kitų miesto jaunimo centrus/erdves. Džiaugiamės, kad iššūkio nepabijojo ir jį priėmė  net penki miestai: Radviliškis, Šeduva, Pakruojis, Gargždai, Mažeikiai. Iš viso iššūkyje sudalyvavo 48 asmenys. Taigi drąsiai galime teigti, kad iššūkis pavyko! 

   Sausio mėnesį vyko ir kitos aktyvios fizinės treniruotės. Jaunuoliai galėjo save išreikšti „Zumbos“ užsiėmimuose, kurie vyko 2 kartus per savaitę antradieniais-penktadieniais. Pastebėjome, kad šokis padeda atsipalaiduoti, o tai gali būti ne tik smagus laisvalaikio leidimo būdas, bet ir veiksmingas būdas bent šiek tiek atsipalaiduoti po nuotolinio mokymosi pamokų. 

   Sausio 13-osios dienai paminėti Raseinių AJC savanorės iniciatyva sukūrėme vaizdo įrašą, norėdami išreikšti pagarbą ir padėką mūsų šalies laisvės gynėjams. 

   Šiuo karantininio laikotarpiu svarbus Atviro jaunimo centrų/erdvių tarpusavio bendradarbiavimas. Kurdami bendrystės ir bendradarbystės platformą, kvietėme Raseinių jaunimą įsitraukti ir į kitų centrų organizuojamas veiklas, užsiėmimus, skatinome dalyvauti tiesioginėse pokalbiuose su Lietuvos nuomonės formuotojais-influenceriais. Jaunuoliai turėjo galimybę sudalyvauti ir žinių viktorinoje „Psichologija ir sveika gyvensena“. 

   Vienas iš ramesnių laisvalaikio praleidimo būdų - gero filmo peržiūra. Sausio mėnesį Raseinių AJC metodininkų rekomenduotų filmų repertuarą sudarė: „Atvirkščias pasaulis“, „Sąmyšis galvoje“, „Debesys“.  Peržiūrėtus filmus aptarėme diskusijų metu.

   2 kartus per savaitę organizavome grupinius susitikimus su jaunimu jiems aktualiomis temomis. Dalinomės savaitės įvykiais, veiklomis, emocine būsena. Be abejo, su jaunimu bendraujame kasdien,  dalinamės kasdieniniais išgyvenimais, potyriais, esant poreikiui, konsultuojame ar suteikiame emocinę paramą. 

   Siekdami išgirsti jaunimo nuomonę, atsižvelgti į jų poreikius, Raseinių AJC socialinėje paskyroje „Facebook“ paskelbėme apklausą dėl „Skate“ parko pagrindo. Apklausą inicijavo Raseinių rajono jaunimo reikalų koordinatorė. Jaunimo apklausos duomenys parodė, kad Raseinių rajono jaunuoliai pageidauja ir nori betoninio „Skate“ parko pagrindo. Balsavimas atliktas, jaunuoliai išsakė savo pageidavimus - lieka laukti, kada Skate“ parką  galėsime išbandyti praktiškai. 

   Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro metodininkė Kristina Taučaitė. 

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Problemų, kylančių mokiniams dėl nuotolinio mokymo, identifikavimo ir pagalbos suteikimo algoritmas 2021-01-22 Problemų, kylančių mokiniams dėl nuotolinio mokymo, identifikavimo ir pagalbos suteikimo algoritmas

Švietimo, mokslo ir sporto bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengė algoritmą, kuris leis pedagogams, mokykloms ir kitoms atsakingoms institucijoms efektyviau padėti mokiniams, susiduriantiems su nuotolinio mokymosi metu kylančiomis problemomis.

Į pagalbą jas sprendžiant įsitraukia pedagogai, mokyklos administracija ir, jei reikia, – savivaldybės administracija. Sudarant individualų pagalbos planą, teikiant paslaugas mokiniui ir jo šeimai, svarbus institucijų bendradarbiavimas.

Plačiau
Pakartotiniai mokymai įstaigos vadovų pageidavimu 2021-01-18 Pakartotiniai mokymai įstaigos vadovų pageidavimu

2021 m. vasario18 d. 8.30 val. planuojami nuotoliniai 8 val. mokymai “Vidaus kontrolės kūrimas ir užtikrinimas viešąjam sektoriui” savivaldybės specialistams ir įstaigų vadovams ir jų komandų nariams, kurie planuoja rengti Vidaus kontrolės aprašą. Visas viešąsias įstaigas pasirengti aprašą  įpareigojo   LR Finansų ministro įsakymas 2020 m. birželio 29 d. Nr. 1K-195  „Dėl vidaus kontrolės įgyvendinimo viešajame juridiniame asmenyje“. Aprašą privalu pasirengti per vasario mįnesį, nes kovo 1 d. bus privalu teikti ataskaitas. Mokymus ves auditorė Vaida Kačergienė. Mokymų metu bus  pristatytas aprašas, jo struktūra ir pateikta medžiaga, kuri padės pasirengti aprašą. Mokymų kaina planuojama 80 Eurų (Privačiame sektoriuje analogiški mokymai kainuoja 110 Eur).

Kviečiu registruotis tinklapyje  www.rspt.lt skyrelyje Registracija.

Plačiau