Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro (toliau – AJC) skelbtas konkursas ,,30 dienų iššūkis“ įgauna pagreitį. Konkurso tikslas - skatinti jaunuolius ieškoti, kurti, pozityviai ir meniškai reflektuoti dabarties akimirkas, jas įamžinti, patirti tyrinėjimo ir atradimo džiaugsmą, ugdyti saviraišką, kūrybiškumą organizuojant įdomias, jaunimą įtraukiančias virtualias veiklas. 

   Kiekvieną dieną AJC savanoriai AJC socialinio tinklapio „facebook“ paskyroje skelbia vis kitas užduotis.  Praeitos savaitės temos buvo itin įvairiapusiškos ir įdomios.

   Pirmadienį pradėjome su spalvomis: dalinomės, kokia spalva kiekvienam iš mūsų gražiausia, mėgstamiausia, kokie rūbai ir kodėl mums mieliausi.

   Antradienis ir trečiadienis – gamtos diena. Rudens spalvos įkvepia kūrybai. Neatsilikome ir mes. Kūrėme iš gamtos gėrybių žmogų, gaminome lauko puokštes. Šios dvi dienos puikiai atskleidė jaunimo gebėjimą pasirinkti, daryti sprendimus, siekti norimo galutinio rezultato.

   Ketvirtadienis - minutėlė sau su dideliu puodeliu karšto gėrimo (kava, arbata). Trumpa pertraukėlė gerai nuteikia, o atsipalaidavę ir kupini energijos produktyviau dirbame ir mokomės.

   Penktadienis prasidėjo su muzika. Ar gali būti geriau? ! Dalinomės mėgstamiausia rudeniška daina. Pastebėjome, kad mūsų jaunimas - tikri melomanai: kas lyrišką, kas ritmingą muziką rinkosi. Tačiau svarbiausia tai, kad  kiekvienas pasirinkimas leido atskleisti dalelę savęs, dalelę vidinių išgyvenimų, geriau vienas kitą pažinti bei tolerantiškai priimti kitoniškumą.

   Šeštadienis - sausainių diena. Kepėme, dalinomės ne tik receptais, bet ir pačiu darbo eigos procesu. Puikus savaitgalio praleidimo būdas su šeima. O jau receptų įvairovė! Tik spėk visus išbandyti!

   Savaitę užbaigėme filmo ,,Rudenį pražydusi meilė” įspūdžiais. Kiekvienas į filmo peržiūrą bei aptarimą įsitraukęs jaunuolis neišvengiamai turėjo stabtelėti ir  susimąstyti, kad gyvenime viskas vyksta ne be priežasties. Džiaugiamės, kad mūsų jaunimas renkasi filmus turinčius istoriją ir prasmę.

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atvirojo jaunimo centro metodininkai Darius Blinstrubas, Renatas Globys, Kristina Taučaitė, Danutė Sakalauskienė

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Svarbi informacija 2020-10-07 Svarbi informacija

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyboje nuo 2020-09-28 veiklos vykdomos nuotoliniu būdu vadovaujantis Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2020 m. rugsėjo 18 d. įsakymu Nr. A1-1002 „Dėl Covid-19 (koronaviruso) valdymo priemonių Raseinių rajono savivaldybėje“.

Plačiau
Susumuoti AJC konkurso „Būk aktyvus per karantiną“ rezultatai 2020-10-06 Susumuoti AJC konkurso „Būk aktyvus per karantiną“ rezultatai

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos atvirojo jaunimo centro paskelbtas konkursas 2020 m. balandžio 9 d. ,,Būk aktyvus per karantiną“ baigėsi. Šio konkurso tikslas buvo: skatinti Raseinių rajono jaunimo užimtumą, aktyvumą ir iniciatyvumą karantino laikotarpiu, taip pat skatinti laikytis karantino sąlygų.

Plačiau