Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Gediminas Karoblis. Atidarykite mokyklas ir uždarykite reitingus 2020-05-12 Gediminas Karoblis. Atidarykite mokyklas ir uždarykite reitingus

Pandemijos metu didėjant socialinei atskirčiai, visos priemonės, kurios ją didina, yra netinkamos ir veikia prieš visuomenę. Įsisenėjusios problemos dabar tampa dar skaudesnės, nes socialinė atskirtis jau savaime yra tam tikras uždaras ratas. Buvau sukrėstas, kai žurnalo „Reitingai“ tyrime pamačiau mokyklų „gėdos lentą“.

Plačiau
Kada vaikas taps svarbesniu nei mokyklos vieta reitinge? 2020-05-11 Kada vaikas taps svarbesniu nei mokyklos vieta reitinge?

Jau septintą pavasarį privatus žurnalas „Reitingai“ surūšiuoja Lietuvos mokyklas į geras ir prastas. Mokyklos visada to laukia su nerimu, kadangi jų vietą reitinge dažniausiai nulemia ne mokytojų  įdedamas darbas bei pastangos, o virtinė kiekybinių rodiklių, kurie gali būti priklausomi nuo daugelio išorinių veiksnių. Pavyzdžiui, jeigu mokykla atsisako pateikti tam tikrus duomenis, jos vieta reitinge automatiškai krenta.

Plačiau
Priešmokyklinukų draugystė su OPA ir PA 2020-05-11 Priešmokyklinukų draugystė su OPA ir PA

Priešmokykliniai metai – pasirengimo mokyklai metai. Kad ugdymo procesas būtų įdomus ir kūrybingas, pedagogai pagalbon pasitelkia novatorišką priešmokyklinio ugdymo priemonę „OPA PA“. Vaikai visus metus bendrauja su žaismingais ir smalsiais pagrindiniais veikėjais kiškiu OPA ir vėžliu PA.

Plačiau
Siūloma, kad pradinukai į mokyklas grįžtų nuo gegužės 25, vyresni – nuo birželio 1 dienos 2020-05-08 Siūloma, kad pradinukai į mokyklas grįžtų nuo gegužės 25, vyresni – nuo birželio 1 dienos

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius siūlo, kad šiuo metu nuotoliniu būdu besimokantys mokiniai į mokyklas grįžtų bent dviem savaitėms.
„Šiuo metu bendrojo ugdymo mokyklos dirba nuotoliniu būdu, tačiau svarstome galimybę bent dvi savaites į mokyklas grįžti ir dirbti įprastu būdu“, – penktadienį per spaudos konferenciją paskelbė A. Monkevičius.

Plačiau