Biologijos mokytojos pamoka pravers kiekvienam: kuo skiriasi virusas nuo bakterijos?

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/multimedija/mokykla-namuose/biologijos-mokytojos-pamoka-pravers-kiekvienam-kuo-skiriasi-virusas-nuo-bakterijos.d?id=84057943&fbclid=IwAR3lQg9Wm_VJhuwMG8jjmF6PH3dDhB36avB86d3mOWtSP6OnubJrW6dmapw

 

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

VGTU pradeda atvirą pamokų ciklą nuotoliniu būdu: padės pasiruošti matematikos egzaminui 2020-04-22 VGTU pradeda atvirą pamokų ciklą nuotoliniu būdu: padės pasiruošti matematikos egzaminui

Gyvenimas karantino sąlygomis bei mokymasis nuotoliniu būdu privertė ieškoti būdų, kaip sėkmingai užbaigti mokslo metus. Turbūt daugiausiai klausimų kyla abiturientams, nuotoliniu būdu besiruošiantiems brandos egzaminams.
Siekdama padėti šalies abiturientams sėkmingai pasirengti matematikos egzaminui, Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komanda, pradeda atvirų 16 matematikos pamokų ciklą nuotoliniu būdu. Matematikos pamokas abiturientams ves VGTU Matematinės statistikos katedros dr. Nomeda Bratčikovienė.

Plačiau
Nenoriu į mokyklą, arba kaip virusas graužia tradicinį ugdymą 2020-04-21 Nenoriu į mokyklą, arba kaip virusas graužia tradicinį ugdymą

Po pirmos karantino savaitės sakiau, kad nenoriu grįžti į mokyklą. Po mėnesio nuomonės nepakeičiau, gal tik turiu patikslinti, kad nenoriu grįžti į tokią pačią mokyklą, kokią palikau. Neslėpsiu – man netgi patinka dirbti nuotoliniu būdu, nors iššūkių netrūksta ir pasiilgau gyvo kontakto su mokiniais bei kolegomis. Mokykla niekada nebus freelancing darbas, nes joje svarbiausia yra santykis. Virtualybė tik sukuria santykio iliuziją arba laikinai jį pakeičia, palaiko, iki kol ateis „geresni laikai“.

Plačiau
Švietimo ekspertės rekomendacijos nuotoliniam pradinių klasių mokinių mokymui 2020-04-21 Švietimo ekspertės rekomendacijos nuotoliniam pradinių klasių mokinių mokymui

Šiandienos kontekste, kai visa su mokykla susijusi grandinė – nuo administracijos iki mokinių tėvų – susiėmę už galvų mąsto, kaip kuo sklandžiau susidoroti su virtualaus mokymo(si) sunkumais, labai svarbu nuotolinio mokymosi nesupainioti su informacinių komunikacinių technologijų mokymu. Pagrindinis principas – ne padidinti naudojimosi kompiuteriu ar kitokiais informacinių ir komunikacinių technologijų (IKT) įrenginiais laiką, bet užtikrinti pedagoginio ugdymo proceso tęstinumą. Siekiant produktyvaus nuotolinio mokymosi, kai mokiniai mokyklos negali lankyti dėl karantino, pravartu pasinaudoti keletu rekomendacijų.

Plačiau
2020-04-20 Atnaujintas sąrašas „Skaitmeninės mokymo priemonės nuotoliniam mokymui(si)“

Nacionalinės švietimo agentūros specialistai atnaujino rekomenduojamų „Skaitmeninių mokymo priemonių nuotoliniam mokymui(si)“ sąrašą, kuriame pateikiamos įvairios mokymosi priemonės ir šaltiniai, suskirstyti pagal ugdymo sritis ir mokymo priemonių paskirtį. Sąrašas atnaujinamas 2 kartus per savaitę: trečiadienį ir penktadienį.  Naudotojų patogumui sąrašas yra pateikiamas ir leidinio formatu.

Plačiau
Nemokami mokymai Raseinių rajono pedagogams. Jau galima registruotis. 2020-04-15 Nemokami mokymai Raseinių rajono pedagogams. Jau galima registruotis.

Darbotvarkė:
- Kas yra Office 365 ir kam jis reikalingas;
- Naudingos Office 365 programos;
- Programa Teams – pirmi žingsniai, kaip vesti nuotolinius mokymus;
- Klausimai lektoriui.
Lektorius – Lukas Genys, IT pardavimų vadovas Baltijos šalims.
Nuorodą į paskaitą galima rasti registracijos puslapyje.

Plačiau