Raseinių rajono ugdymo įstaigų bibliotekininkės, lietuvių kalbos mokytojos vasario 21 d. vykome į tarptautinę Vilniaus knygų mugę, kurios šūkis šiemet buvo „Po 20-ies metų“.  Jubiliejinėje Vilniaus knygų mugėje dalyvavome kultūrinėse programose, aplankėme naujas erdves, susitikome su lietuvių ir užsienio autoriais, kai kas sulaukėme ir Mugės gimtadienio staigmenų.

   Mūsų edukacinės išvykos tema buvo „Interaktyvios knygos - puiki priemonė paskatinti vaikus skaityti“. Bičiulių dienos programa buvo labai plati ir įdomi, todėl kiekviena galėjome rinktis sau artimą ir patinkančią temą. Susitikome ir kolegių iš kitų rajonų mokyklų, apsikabinome ir pabendravome.

   Turėjome galimybę  sudalyvauti Ilonos Ežerinytės knygos „Skiriama Rivai“ pristatyme. I. Ežerinytė – trijų prestižinių Lietuvos vaikų literatūros premijų laureatė. Naujoje knygoje – apysakoje paaugliams „Skiriama Rivai“ – susipina dabartis ir praeitis, fantazija ir realybė, lyrinės istorijos ir detektyvo elementai. Pasakojimą paįvairina kompozitoriaus Gedimino Kalino muzikinės iliustracijos, pasiekiamos išmaniaisiais įrenginiais.

   Įsigijome mėgstamų rašytojų knygų, susipažinome su literatūros naujienomis.

   Visos atradome kažką naujo, intelektualaus, širdingai ir įdomiai galėjome pabendrauti su knygų autoriais, prisiminimui  nusifotografuoti, parvežti draugams ir kolegoms dovanų.

   Grįžtant visos kelionės metu dalijomės gerais įspūdžiais, o jie buvo, aišku, apie akimirkas, kurios praplėtė mūsų akiratį, mūsų, kaip knygų mylėtojų, bičiulių.

   Dėkoju Raseinių švietimo pagalbos metodininkei Nijolei Vežbavičienei už turiningai organizuotą išvyką,  o už draugystę ir šiltą bendravimą – visoms išvykos dalyvėms.

Dalia Margevičienė, rajono mokyklų bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė

Ačiū
0
Nesudomino
0

Ankstesnės naujienos

Konferencija užsienio kalbų mokytojams - Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijoje 2019-02-25 Konferencija užsienio kalbų mokytojams - Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijoje

   „Tikrasis atradimų kelias – ne naujų vietų ieškojimas, o pažvelgimas į jas kitomis akimis.“ Šia išmintinga citata 2019 metų vasario 20 dieną mūsų Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazijoje prasidėjo respublikinė teorinė–praktinė užsienio kalbų mokytojų konferencija „Mokytojo ūgtis – mokinio ūgtis“. Ją organizavo šios gimnazijos  anglų kalbos mokytoja metodininkė Rasa Danauskienė, anglų kalbos vyresnioji mokytoja Reda Mėlinienė, rusų kalbos mokytoja metodininkė Virginija Bartkienė ir Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

Plačiau
Pasaulis vaiko akimis 2019-01-25 Pasaulis vaiko akimis

Raseinių lopšelio-darželio „Saulutė“ filosofija remiasi Emilio Reggio ugdymo sistemos idėjomis, kuomet akcentuojamas vaikas ir jo kūrybiškumo atskleidimas, puoselėjimas ir skatinimas. Šios ugdymo sistemos pradininkas, filosofas Loris Malaguzzi teigia, kad vaikas yra sudarytas iš šimto. Vaikas turi šimtą kalbų, šimtą rankų, šimtą minčių, šimtą būdų galvoti, žaisti ir kalbėti, šimtą būdų girdėti, žavėtis ir mylėti. Jis turi šimtą džiaugsmų dainuoti ir suprasti, šimtą pasaulių atrasti, išrasti, šimtą pasaulių įsivaizduoti.

Plačiau
2019-01-21 Apie reagavimo į savižudybių riziką Raseinių rajone algoritmo diegimą mokslinėje spaudoje

Savižudybė - viena pagrindinių mirties priežasčių jaunų asmenų grupėje. Tai dažnesnė mirties priežastis nei žūtis avarijose ar mirtis dėl išorinių sužeidimų. Savižudybės atneša ne tik emocinius sunkumus likusiems gyviems asmenims, bet ir ekonominius nuostolius, be to, savižudybių paplitimo rodikliai atspindi ir bendrą valstybės gyventojų psichikos sveikatos būklę.

Plačiau