Naujienos

Knygnešio dienos 2024 renginiai 2024-03-18 Knygnešio dienos 2024 renginiai

„Tėvynė – tai šventas žodis, kuris atplėšia mokslininką nuo knygos, atitraukia valstietį nuo arklo, valdininką nuo rašomojo stalo ir surenka visus prie vienos vėliavos, į kurią jie žiūri didvyrio drąsumu ir kankinio pasiaukojimu“. (F. Šileris) Šventiškai ir džiugiai nuvilnijo per visą šalį renginiai, skirti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Jos tąsa – kovo 16-oji – Knygnešio diena. Ši diena skirta prisiminti ir pagerbti žmones, kurių dėka buvo apgintas ir išsaugotas lietuviškas žodis.

Plačiau
Teptuko magija 2024-03-15 / Apie TAU Teptuko magija

Raseinių TAU studentų pradžiamokslių grupelė džiaugiasi atradę tapybą. Iš viso mūsų lankančių tapybos pradžiamokslių grupę yra 10 lankytojų. Susitinkame, bendraujame, laiką leidžiame drauge. Kiekvieną penktadienį mus pasitinka mūsų mokytoja Silva Morkevičienė. Laukiame susitikimo ir naujų kūrybinių temų.

Plačiau
„Pastoliai“ mokymuisi 2024-02-22 „Pastoliai“ mokymuisi

Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba kartu su Švietimo centro metodininkais, vasario 21 d. pakvietė Rajoninių dalykinių metodinių būrelių pirmininkus į vienos dienos stažuotę "Šiuolaikinės pamokos vadyba. Kauno Babtų gimnazijos patirtys". Parengti stažuotės programą padėjo Ingrida Jankauskienė, Kauno r. Babtų gimnazijos pavaduotoja ugdymui. Stažuotės lektorė - Renata Liagienė, Kauno r. Babtų gimnazijos direktorė, mokyklų veiklos kokybės išorės vertintoja, įsivertinimo konsultantė. Mokymai prasidėjo nuo pamokos, jos praktinių užduočių ir "pastolių" mokymuisi statymo. Tikimės, kad pedagogų parsivežtos idėjos ir metodai pasitarnaus pamokos sėkmingam įgyvendinimui. Mokinių pagerėję rezultatai - bus geriausias stažuotės rezultatas, kurio tikimės.

Plačiau
Penktadienio menai 2024-02-15 / Apie TAU Penktadienio menai

Raseinių TAU studentai, menų klausytojai ir kitų fakultetų studentai, turi puikią galimybę pasimokyti grafikos paslapčių.Žiemos pabaigai gaminsime ledo popieriaus ir grafikos technikos darbelius. Mokymus veda Gintarė Norkienė, muziejininkė, edukatorė. Dėkojame Raseinių istorijos krašto muziejaus direktorei Birutei Kulpinskaitei už bendradarbystę su Raseinių TAU ir galimybę atrasti dar neatrastus dalykus. Jei gyvenime yra naujų neatrastų dalykų - mes nesenstame.

Plačiau
Augame su pasaka 2024-02-15 Augame su pasaka

Respublikos bendrojo ugdymo mokyklų pradinių (3-4) klasių mokinių kūrybinis konkursas „Augu su pasaka“ yra puiki iniciatyva ugdyti vaikų kūrybiškumą, saviraiškos įgūdžius ir kultūrinį sąmoningumą. Mokiniai skatinami kurti, išreikšti save bei ugdyti kitas svarbias kompetencijas. Jie turi galimybę parodyti savo kūrybiškumą, kuriant pasakų veikėjus, istorijas ar net unikalias pasakų pasaulio detalės, gali geriau suprasti literatūrinio kūrinio kūrimo procesą ir pasinerti į pasakų pasaulį. Temos, susijusios su pasakomis, skatina mokinius domėtis kultūriniu paveldu, liaudies pasakomis ir kitais kultūros aspektais, o pasakų ir mitų tyrinėjimas leidžia vaikams pažinti įvairias istorines ir socialines temas.

Plačiau
Raseinių TAU studentai Šv. Agotos šventėje 2024-02-15 / Apie TAU Raseinių TAU studentai Šv. Agotos šventėje

Vasario 5 dieną VšĮ Raseinių technologijos ir verslo mokyklos bendruomenė minėjo Duonos dieną – šv. Agotą. Mokiniai kartu su profesijos mokytoja Genute Lauryniene pagal senovinius ir šiuolaikiškus receptus iškepė įvairiausios duonos, kuri buvo pašventinta klebono Donato Grabažiaus. Klebonas priminė bendruomenei šv. Agotos istoriją, o pagyvenusių žmonių asociacijos vadovė Laimutė Kančauskienė pasidalijo prisiminimais iš savo vaikystės apie duonos svarbą kiekvienos šeimos gyvenime. 

Plačiau
Pilietiškumo pamoka 2024-02-15 / Apie TAU Pilietiškumo pamoka

2024 metais Lietuvos gyventojų laukia net treji rinkimai, todėl Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius sutiko ne tik papasakoti apie LR Seimo nario darbą, bet ir juo pabūti, pasimatuoti Seimo nario „batus“.

Plačiau
Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gruodžio mėnesio apžvalga 2024-02-15 / AJC veiklos Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviro jaunimo centro 2023 metų gruodžio mėnesio apžvalga

Gruodžio mėnesį Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnybos Atviras jaunimo centras (toliau – Raseinių AJC) vykdė veiklas, kurios būrė Raseinių miesto ir rajono jaunimą bendram tikslui – saugiai ir prasmingai praleisti laisvą laiką, kurio metu būtų tobulinamos asmeninės, komunikavimo, pažintinės, socialinės, kūrybiškumo kompetencijos.

Plačiau